Як вимкнути геолокацію на айфоні?

2023-04-27

Служби геолокації iPhone використовуються для коректної роботи додатків, можливості відстежити втрачений телефон або передавання інформації про ваше місцезнаходження рідним/друзям. Якщо ви не бажаєте ділитися своїм місцеположенням, ми розкажемо про те, як вимкнути геолокацію на айфоні.

Як відключити геолокацію на айфоні: інструкція

Щоб вимкнути геолокацію на айфоні:

  • Оберіть Параметри → Приватність → Служби локації.
  • В цьому меню ви можете повністю відключити геолокацію, перевівши бігунок біля опції “Служби локації” у ліве положення.

Для того, щоб вимкнути або обмежити відстеження геолокації лише для деяких програм, оберіть додаток зі списку, клікніть на нього та оберіть “Ніколи”. Так програма не відстежуватиме вашу локацію навіть за використання.

Як увімкнути геолокацію на айфоні?

За аналогічною схемою. Оберіть Параметри → Приватність → Служби локації. Увімкніть служби локації. Після цього оберіть програми зі списку, які можуть використовувати вашу геолокацію. Ви можете дозволити їм доступ до геопозиції завжди або тільки за використання.

Як поділитися геолокацією

В iOS 14 та вище певні програми можуть використовувати функцію “Точна геопозиція” — це може бути корисно для додатків таксі чи доствок їжі. Щоб ділитися точною геолокацією, оберіть меню:

Параметри → Приватність → Служби локації.

Далі оберіть програму, натисніть на неї та увімкніть опцію “Точна геопозиція”.