M2 MacBook Air проти M2 MacBook Pro: хто кращий?

2022-07-06

Apple представила новий M2 MacBook Air на WWDC 2022. Компанія анонсувала свій найпопулярніший MacBook з новими внутрішніми компонентами та абсолютно новим дизайном. Поряд із MacBook Air M2 компанія також представила новий 13-дюймовий MacBook Pro з тим же чіпом M2.

Яку модель MacBook з двох варто купити? Ось наше порівняння MacBook Air M2 та 13-дюймового MacBook Pro M2, щоб допомогти вам прийняти рішення.

Дизайн

Новий MacBook Air M2 отримав абсолютно новий дизайн у порівнянні з попередніми моделями. Рамка тепер плоска, як і в інших моделей MacBook, випущених у минулому. Власне, рамка більш-менш схожа на 13-дюймовий MacBook Pro M2.

Хоча дизайн може виглядати схожим, M2 MacBook Air 2022 має перевагу перед 13-дюймовим MacBook Pro з чіпом M2. MacBook Air 2022 тонший і легший у порівнянні з 13-дюймовим MacBook Pro M2. Однак, з іншого боку, M2 MacBook Pro має велику батарею та вбудований вентилятор для керування температурою.

Коліри. M2 MacBook Air 2022 доступний у чотирьох кольорах: Midnight, Starlight, Space Grey та Silver. 13-дюймовий MacBook Pro M2 доступний лише у двох кольорах: Space Grey та Silver.

Порти: MacBook Air M2 оснащений портом для зарядки MagSafe, а також двома портами USB Type-C Thunderbolt 4. У 13-дюймової моделі Pro M2 відсутня зарядка MagSafe. Він отримує лише два порти USB Type-C. Обидві моделі оснащені 3,5 мм аудіороз'ємом з розширеною підтримкою навушників з високим імпедансом.

Air M2 має звукову систему з чотирма динаміками, тоді як M2 MacBook Pro має налаштування стереодинаміків.

MacBook Pro також постачається з сенсорною панеллю та підтримкою Touch ID. M2 Air оснащений повним набором фізичних функціональних клавіш, а також Touch ID у правому верхньому кутку клавіатури.

Дисплей

Обидві моделі, як і раніше, оснащені LCD-панеллю IPS. У MacBook Air M2 екран трохи більше — 13,6 дюйми. Він також імітує дизайн дисплея 14-дюймового та 16-дюймового MacBook Pro з широким вилученням вгорі для веб-камери 1080p.

13-дюймовий MacBook Pro M2 має той же дисплей, що і варіант M1. Ви отримуєте 13,3-дюймовий дисплей Retina з роздільною здатністю 2560x1600 пікселів і веб-камеру з роздільною здатністю 720p. Обидва дисплеї мають пікову яскравість 500 нит.

Процесор

Обидва MacBook поставляються з новим чіпом M2. Apple заявила, що чіп M2 в MacBook Air 2022 і новому MacBook Pro M2 пропонує на 18% швидший процесор, на 35% швидший графічний процесор і на 40% швидший Neural Engine.

Моделі M2 MacBook Air і Pro поставляються з 8 ГБ оперативної пам'яті для базової моделі. MacBook Air M2 має 8-ядерний процесор та 8-ядерний графічний процесор. Базова модель 13-дюймового MacBook Pro M2 оснащена 8-ядерним процесором та 10-ядерним графічним процесором.

Користувачі можуть розширити оперативну пам'ять до 24 ГБ і внутрішній SSD до 2 ТБ. Базова конфігурація M2 MacBook Air та M2 MacBook Pro 13 дюймів пропонує 256 ГБ вбудованої пам'яті.

Варто зазначити, що модель Pro поставляється з вентилятором під кришкою для відведення тепла. Це може призвести до стабільної продуктивності ще на кілька годин, оскільки система намагається охолонути під час виконання ресурсомістких завдань.

Час автономної роботи

Apple стверджує, що MacBook Air M2 забезпечує до 18 годин автономної роботи без підзарядки. В комплекті входить адаптер живлення USB Type-C потужністю 30 Вт або подвійний адаптер USB Type-C потужністю 35 Вт.

MacBook Pro, з іншого боку, забезпечує до 20 годин автономної роботи без підзарядки. Він постачається з адаптером USB Type-C потужністю 67 Вт та кабелем USB Type-C.

Висновок

До цього часу ясно, що М2 MacBook Air в більшості випадків пропонує краще апаратне забезпечення, ніж M2 MacBook Pro. Має трохи більший дисплей з кращою веб-камерою, зарядка MagSafe до 67 Вт і той же чіп, що і у MacBook Pro 2022.

Він також має більше портів, якщо включити роз'єм MagSafe. MacBook Air M2 також постачається в декількох варіантах кольору в порівнянні з кольорами Space Grey і Silver на Pro M2.

Базова конфігурація MacBook Air M2 має стати ідеальним вибором для більшості споживачів.

З іншого боку, 13-дюймовий MacBook Pro M2 буде корисний для тих, хто хоче стійкої максимальної продуктивності, що стане можливим завдяки активній системі охолодження внизу. M2 Pro також пропонує велику батарею в порівнянні з M2 MacBook Air, яка, до речі, все ще набагато краща, ніж у багатьох ноутбуків з Windows.