Як зробити резервну копію та синхронізувати фотографії iPhone з iCloud

2023-07-13

Якщо ви є користувачем iPhone та знімаєте багато фотографій та відео, обов'язково потрібно робити резервне копіювання. Це захистить файли у разі втрати або пошкодження телефону. І тут на допомогу приходить iCloud Photos для резервного копіювання та синхронізації для всіх гаджетів Apple.

Apple пропонує 5 ГБ безкоштовного сховища iCloud, але це мало для більшості користувачів, тому можливо доведеться докупити вільний простір. Тим не менш, iCloud дає вам можливість переглядати фотографії та відео в Інтернеті та легко отримувати до них доступ з iPhone, iPad, Mac або ПК з Windows (через безкоштовну програму iCloud).

Підписка на iCloud: скільки коштує?

iCloud+ пропонує 50 ГБ за 99 центів на місяць, 200 ГБ за 2,99 долара на місяць та 2 ТБ за 9,99 долара на місяць.

Можна приблизно оцінити, скільки місця потрібно для зберігання фотографій та відео в iCloud. На iPhone потрібно перейти в «Налаштування» > "Основні" > "Сховище iPhone". Потім проведіть пальцем вниз по екрану до пункту «Фотографії», щоб побачити, скільки пам'яті в даний час використовує цей тип контенту.

Перед початком синхронізації потрібно відкрити програму «Фотографії» на iPhone, і переглянути зняті фотографії та відео. Можливо, там є ті елементи, які не потрібно зберігати, особливо якщо вони займають великий обсяг пам'яті.

Тепер настав час увімкнути iCloud Photos. На телефоні потрібно перейти до «Налаштування» та натиснути на своє ім'я. Далі вибрати «iCloud» > "Фото", потім увімкнути "Синхронізувати цей iPhone". Айфон попросить вибрати між оптимізацією сховища iPhone або завантаженням та збереженням оригіналів.

Якщо на телефоні мало місця, краще вибрати «Оптимізувати сховище iPhone», щоб завантажити зменшені копії фотографій з нижчою роздільною здатністю. Якщо достатньо місця, можна вибрати «Завантажити та зберегти оригінали», щоб зберегти версії фотографій з більшою роздільною здатністю на телефоні.

Залежно від того, скільки елементів необхідно синхронізувати, процес може тривати деякий час. З цього моменту все, що користувач знімає на свій телефон, також зберігатиметься в iCloud.