Як прожити на 16 ГБ: 8 простих способів звільнити пам'ять iPhone

2018-04-30

Згідно з дослідженнями аналітиків, 80% власників iPhone змушені регулярно видаляти вміст своїх пристроїв, щоб звільнити пам'ять. Велика частина користувачів набагато охочіше готова попрощатися з фотографіями, ніж з додатками. Таких налічується 43% від загальної кількості учасників. Тих же, кому важливіше програмне забезпечення, дещо менше - 40%. Причому, приблизно половина всіх опитаних видаляє вміст пристроїв, принаймні, один раз на місяць.

Скарги на нестачу пам'яті, як правило, надходять від власників 16-гігабайтних iPhone. Відразу після того, як на новий смартфон завантажаться всі звичні додатки, фотографії та відеоролики, від пам'яті практично нічого не залишається. І як користуватися смартфоном або планшетом - не дуже ясно. І навіть низька вартість пристрою ніяк не допоможе в ситуації, коли потрібно зробити кращий кадр в житті, а апарат зрадницьки пише: «Місця майже немає».

Як звільнити місце на айфоні?

Насправді, звільнити місце на iPhone можна, причому не вдаючись до видалення важливих даних. MacDigger пропонує 8 порад, як швидко звільнити пам'ять на мобільному пристрої.

1. Очистити кеш і історію Safari

Перший крок у справі очищення i-устройства- видалення тимчасових файлів Safari. У кеш-пам'яті зберігається велика кількість контенту, вже завантаженого через браузер. У результаті картинки та інший вміст браузер бере з пам'яті телефону, а не завантажує заново з інтернету. Це підвищує швидкість завантаження сторінки. Однак цієї інформації може зібратися занадто багато.

Очистити історію відвідувань і файли cookie з Safari можна, вибравши «Налаштування»> Safari> «Очистити історію і дані сайтів». Щоб видалити всю збережену інформацію з браузера, виберіть «Налаштування»> Safari> «Додатки»> «Дані сайтів»> «Видалити всі дані».

2. Переустановити додатки

Самі по собі додатки можуть важити трохи, але поступово важчають через тимчасові даних. Подивитися дійсний розмір гри або програми (з підвантаженими з Мережі інформацією), можна в "Налаштуваннях" - "Основні" - "Сховище і iCloud" - "Сховище" - "Управляти". Тут же можна видалити додаток, якщо воно зовсім не потрібно, або перевстановити, якщо воно все-таки використовується.

3. Видалити старі повідомлення

Активна відправка фотографій і відео через iMessage швидко скорочує доступний простір на iPhone і iPad. Контент може займати гігабайти пам'яті. Старі або непотрібні листування можна видалити вручну, а потім налаштувати видалення повідомлень через 30 днів або через рік зберігання на смартфоні. Для цього зайдіть в "Настройки" - "Повідомлення" - "Історія повідомлень" - "Залишити повідомлення" і встановіть потрібний період.

4. Використовувати спеціальні сервіси

Все описане вище закликало видалити з телефону зайве. При цьому має сенс встановити додаток, що буде саме чистити iPhone від сміття або робити бекап в хмару. Приміром, творці IceCream стверджують, що користувачеві взагалі не доведеться видаляти вміст мобільного пристрою - всі дані вивантажуватимуться в хмарне сховище.

Програма дозволяє за лічені хвилини перенести свої фото та відео в хмарне сховище, щоб отримати можливість знімати нові. Рішення, за словами розробників, працює в кілька разів швидше iCloud і дозволяє переносити в Інтернет тисячі знімків за лічені хвилини.

5. Видалити скріншоти

Власники iPhone і iPad часто роблять скріншоти. Як правило, знімки екрану займають не більше 300 КБ в пам'яті пристрою, але більшість користувачів часто забувають видалити непотрібні зображення. Так вони поступово «розмножуються» у фотогалереї, займаючи все більше місця.

Є два способи видаляти скріншоти: вручну або використовуючи спеціальні програми. Останні самі розпізнають знімки екранів і перуть їх. При цьому такі додатки коштують грошей. Але є один лайфхак: в iOS 9 в альбомах ("Фото") є папка "Знімки екрану", які, власне, і є скріншотами.

6. Слухати музику в потоковому режимі

Apple дозволяє транслювати завантажену з iTunes музику через iCloud - скачувати її і зберігати на пристрої зовсім не обов'язково. Видаліть непотрібні треки з iPhone і слухайте їх онлайн. Заощадити місце можна також за допомогою стрімінгових сервісів, на зразок Apple Music, Яндекс.Музика або Zvooq.

7. Відключити дублювання фото

iPhone пропонує зберігати оригінал фото на додаток до кадру, зробленому в HDR. Таке дублювання можна сміливо відключати, оскільки оригінали займають місце, при цьому самі вони зазвичай не потрібні. Щоб відключити дублювання, знайдіть в "Налаштуваннях" - "Фото і Камера" - "HDR". В останньому пункті потрібно деактивувати повзунок "Залишати оригінал".

Крім того, смартфон може змінити фото і відео з повним дозволом на оптимізовані версії. Оригінали з повним дозволом зберігається в iCloud. Для цього в "Налаштуваннях" зайдіть в "Фото та відео" і перейдіть на "Оптимізацію зберігання на iPhone".

8. Примусова перезавантаження

Примусове перезавантаження iPhone - панацея від багатьох проблем. У тому числі вона допомагає автоматично видалити деякі тимчасові файли. Для такої перезавантаження iPhone потрібно одночасно затиснути кнопку Home і кнопку включення. Їх потрібно тримати затиснутими, поки на екрані не виникне логотип Apple.