Неймовірний чорний! Apple створила новий колір для MacBook та iPhone

2020-12-08

Сенсація! В Apple винайшли покриття суперчорного кольору, що поглинає світло на сильніше, ніж Vantablack. Предмети, пофарбовані в суперчорний колір, сприймаються оком як провал у безодню, як новий вимір та матерія, як двовимірна чорнота. Він просто заворожує!

Отримати цей колір вкрай непросто, адже це нове слово в науці та техніці. Переоцінити його практичну користь неможливо, адже це не просто дуже чорний колір - це технології подвійного призначення.

Поглинаючи не тільки світло, а й більшість видів випромінювань, подібні речовини дозволяють досягти майже абсолютної невидимості будь-якими способом.

Отож, у цей фантастичний чорний Apple забарвить MacBook, iPad, iPhone, Apple Watch і щось ще, аби знову і знову підкорити серця своїх поціновувачів.

Матовий чорний корпус для MacBook

Американське управління з питань патентів і торгових знаків опублікувало заявку Apple на «суперчорну» тему. Це навіть не патент, хоча в компанії цим питанням займаються давно. Першу заявку на тему, пов'язану із суперчорним покриттям, Apple подавала ще в першій половині 2019 року. Невідомо, чи будуть коли-небудь і справді представлені MacBook та Apple Watch кольору безодні і як їх сприйме публіка, а також скільки вони будуть коштувати. Це був би не просто дуже чорний MacBook Air або MacBook Pro! Інтригуючий аерокосмічний антураж і ніжний присмак апокаліпсису знесли б дах у мільйонів! Додамо сюди потужне внутрішнє наповнення – і вуаля!

У патентній заявці описуються фрагменти конструкції з нанесеним на їх поверхню анодованим шаром, що містить випадково розподілені світло-поглинальні пори (нанотрубки), здатні вбирати видиме світло. У результаті чого виходить глибоко насичена чорна матова поверхня. Крім того, описані технологічні процеси нанесення такого шару на деталі з різних металів та металевих сплавів, у тому числі і з алюмінію, титану або сталі.

Технічні подробиці звичайній людині ні до чого, але один з параметрів цього шару можна таки зазначити: у колірному просторі CIE L * a * b * у кольори поверхневого анодованого шару значення L менші 10 - це майже повний морок.

Найчорніший колір в світі

Найчорніший в природі колір - колір вугілля. Він поглинає 96% світла. Представлений в липні 2014 року Національною фізичної лабораторією Великобританії і компанією Surrey NanoSystems на авіасалоні Фарнборо найчорніший у світі (на той момент) матеріал, Vantablack (це vertically aligned nanotube arrays - "вертикально орієнтовані масиви нанотрубок", плюс black - "чорний"), поглинає до 99,97% світла.

*Скульптор Аніш Капур, що одним з перших дізнався про цей відтінок суперчорного кольору і доклав чималих зусиль до його популяризації, володіє ексклюзивним правом на його застосування в мистецтві та промисловому дизайні.

У Surrey NanoSystems і Національної фізичної лабораторії сфера інтересів інша, набагато серйозніша: аерокосмічна і оборонна промисловість. Вплив кольору Vantablack на очі та психіку людини, до речі, Аніш Капур вивчив на добровольцях.

На думку експертів, у не названій поки технології Apple, про яку ця стаття, рівень поглинання світла приблизно такий же як у MIT Black.

Чи небезпечний занадто чорний колір?

На суперчорний колір людське око реагує дивно. У природі подібна чорнота не зустрічається, зображення з елементами, пофарбованими в цей колір здаються двовимірної чорнотою, провалом в безодню - про це ми вже згадували на початку статті. Цей колір навіть порівнюють з чорною дірою.

Він настільки поглинаючий, що приковує погляд, ніби гіпнотизуючи!

Гадаємо, що дизайн техніки Apple в такому кольорі буде користуватися шаленою популярністю, адже він істинно магічний та спокусливий!

А ви би придбали MacBook або iPhone такого кольору?