Кольори iPhone 14‌ і ‌iPhone 14‌ Plus: вся лінійка

2023-03-13

‌iPhone 14‌ та ‌iPhone 14‌ Plus тепер доступні в шести кольорах, чотири з яких є новими відтінками.

Попередні стандартні колірні варіанти лінійки iPhone, як правило, були сміливішими і яскравішими. Але в 2023 Apple вирішила запропонувати трохи більш приглушену колірну палітру. Однак за винятком яскравішого PRODUCT (RED) і жовтого. Шість доступних варіантів кольору для ‌iPhone 14‌ та ‌iPhone 14‌ Plus:

  • Midnight
  • Starlight
  • PRODUCT(RED)
  • Blue
  • Purple
  • Yellow

Midnight і Starlight були взяті з лінійки iPhone 13, новий PRODUCT(RED) став яскравішим і насиченішим. Нагадаємо, що частина виручки від продажу (PRODUCT)RED ‌iPhone 14‌ спрямовується благодійному фонду. Фонд надає підтримку системам охорони здоров'я та підтримує програми з ВІЛ та СНІДу в країнах Африки на південь від Сахари.

У той час як лінійка ‌iPhone 13‌ була доступна в теплому синьому кольорі з відтінком бірюзи, відтінок цього року набагато світліший і більше схожий на небесно-блакитний. Фіолетовий замінює рожевий колір ‌iPhone 13‌, схожий на цукрову вату, і також має досить тонкий світлий відтінок. Цього року зелений колір не присутній в лінійці.

У рамках весняного оновлення кольору, Apple представила новий варіант жовтого кольору для ‌iPhone 14‌ і ‌iPhone 14‌ Plus. Востаннє Apple пропонувала варіант жовтого кольору для iPhone 11, який з'явився лише через рік після iPhone XR.

Apple зазвичай представляє нові колірні варіанти iPhone навесні, щоб збільшити продажі в середині виробничого циклу пристрою. У березні минулого року Apple представила новий зелений колір для iPhone 13 та iPhone 13 mini та новий колір Alpine Green для моделей iPhone 13 Pro. У квітні 2021 року Apple випустила iPhone 12 та iPhone 12 mini в пурпуровому кольорі. Випущений через шість місяців після запуску iPhone 14 і iPhone 14 Plus, ймовірно, буде меншим випуском моделей жовтих смартфонів, порівняно з іншими колірними варіантами. Тому це може бути хорошим вибором для більш унікального і сучасного вигляду.

Також варто відзначити, що в лінійці ‌iPhone 14‌ немає варіантів чорного та білого кольорів. Після запуску iPhone 13 Apple замінила білий колір з сріблястими алюмінієвими краями на Starlight. Starlight схожий на варіант White з лінійки iPhone 12, але тепер має чітко тепліший відтінок, майже перлинний або кремовий. Срібні краї тепер мають відтінок золота, щоб відповідати новому, теплішому вигляду. Зіркове світло фактично аналогічне прохолодному сріблястому кольору ‌iPhone 14 Pro‌, але з менш помітними матовими алюмінієвими краями та теплішим, майже кольором шампанського.

Точно так само Midnight ‌iPhone 14‌ не слід плутати з попередніми пристроями Black, Space Grey або Graphite, і це був новий колір, представлений в лінійці ‌iPhone 13‌. Midnight замінює чорний як темний колір стандартної моделі, але відрізняється від чорного тим, що має легкий відтінок темно-синього.

Який колір iPhone вибрати у 2023 році?

Для початку подумайте, який колір пристрою найкраще доповнить ваш стиль.

Ваш вибір кольору також може залежати від того, як часто ви оновлюєте свій ‌iPhone‌. Якщо ви оновлюєте смартфон щороку, ви можете бути більш впевнені у купівлі яскравого нового кольору. Але якщо ви не оновлюєте свій ‌iPhone‌ протягом багатьох років, може бути краще розглянути колір, який вам подобався раніше.

Клієнти з кількома пристроями Apple також можуть захотіти отримати колір iPhone, який доповнює інші їх пристрої. Наприклад, якщо у вас є Purple iPad Air або iPad mini, його найкраще доповнить Purple ‌iPhone 14‌. Якщо у вас вже є MacBook Pro Space Grey, найкраще його супроводжуватиме Midnight ‌iPhone 14‌. Так само, якщо у вас є Apple Watch Starlight, вони, очевидно, будуть відповідати Starlight ‌iPhone 14‌.

Всі кольори iPhone вже у продажу та доступні до замовлення на сайті Appleroom.