Apple ID заблокований?! Поради та лайфхаки реанімації iPhone

2021-05-28

Apple ID - це надзвичайно важлива штука для будь-якого користувача пристроїв Apple. Без нього неможливо виконати жодну маніпуляцію: від активації iPhone і завантаження додатків до збереження резервної копії та використання заводських сервісів на зразок FaceTime і iMessage. Це свого роду паспорт користувача. Тому в його назві і фігурує буквосполучення ID, що використовується для позначення посвідчень особи. Але якщо реальний паспорт у вас завжди з вами і ніхто не може відібрати, то ось заблокувати Apple ID - цілком можливо.

Блокування облікового запису Apple ID - крайній метод, але той, який трапляється досить часто.

Шахраї хочуть вкрасти ваш Apple ID. Будьте уважні

Незважаючи на те що приводів для блокування Apple ID не так вже й багато, а причини для цього повинні бути дуже вагомими, деякі користувачі все одно зіштовхуються із цим явищем. Тому дивно, що сама Apple не описує всі можливі порушення, за які слід блокувати обліковий запис.

Apple заблокувала обліковий запис. Причини

Apple може заблокувати ваш обліковий запис не тільки за порушення правил

Почнемо з того, що блокування Apple ID - це не те ж саме, що видалення або деактивація. Останні дві санкції застосовуються до облікових записів, які вже гарантовано не будуть використовуватися. Як правило, це не обмежувальна, а рекційна міра, яка застосовується, наприклад, якщо користувач помер.

До речі, якщо вам цікаво, що станеться з вашим аккаунтом Apple ID, коли вас не стане, у нас є окрема стаття, де ми детально описуємо всі можливі сценарії.

А, що стосується блокування, то це, як не крути, явище не вічне. Принаймні за замовчуванням.

Очевидно, що причин, за якими Apple може заблокувати Apple ID, досить багато, але ми зупинимося лише на найбільш поширених.

1. Ненадходження платежів за додатки.

Це може статися, якщо в момент оплати застосунку у вас на банківському рахунку не виявилося грошей. У цьому випадку ваш обліковий запис може чекати блокування, яка обмежить вас тільки до того моменту, поки на картку не надійдуть кошти. Однак ні пошта, ні синхронізація з iCloud, ні інші привілеї заблоковані не будуть. М'яке блокування буде знято автоматично, як тільки борг буде погашений.

2. Розсилка спаму.

Цей спам може бути будь-яким. Наприклад, якщо ваш акаунт використовується для масового написання однотипних коментарів в App Store (в тому числі образливих) або поштових розсилок. Щоб розблокувати свій обліковий запис, вам буде потрібно звернутися в Apple і довести, що вашої провини тут немає. Рішення про розблокування буде прийматися індивідуально.

3. Міркування безпеки.

Ця категорія може включати в себе широкий спектр причин, але, як правило, це або несанкціонований доступ до облікового запису або спроба такої дії, як підозрілі транзакції в App Store або iTunes. У цьому випадку спробуйте відновити обліковий запис самостійно чи із допомогою служби технічної підтримки Apple.

Як заборонити скидання Apple ID введенням код-пароля на iOS

Зберігання в iCloud неналежних матеріалів. Мало хто знає, що Apple може аналізувати вміст вашого хмари. Принаймні, якщо це стосується фотографій, які ви там зберігаєте. У Купертіно пояснюють цю необхідністю боротьби з педофілією та домашнім насильством. Якщо якісь знімки вказують на наявність таких фактів у вашій біографії, обліковий запис може бути заблокованим. Для її розблокування доведеться довести, що ви не винні, але шансів на успіх мало.

Невиконання умов договору по трейд-іну. 

У США і деяких інших країнах Apple вірить своїм користувачам на слово і робить знижку на новий пристрій заздалегідь за обіцянки, що він здасть старий. У Європі, наприклад, компанія просто повертає гроші після отримання старого гаджета, а в США просто блокує обліковий запис, якщо гаджет не вислали.

Розблокувати Apple ID

Якщо ваш облдіковий запис не очищено, значить, у вас є шанс його розблокувати

Як бачите, блокування облікового запису Apple ID - це не перманентне явище. Якщо ви вважаєте, що Apple помилилася, заблокувавши ваш аккаунт, ви завжди можете звернутися в техпідтримку і довести свою правоту. Найчастіше підтвердження буде досить простим.

Від вас попросять абопідтвердження особистості, або виконати невиконані зобов'язання. Правда, які докази доведеться пред'явити, якщо вас викрили в абьюзерстві, сказати складно.

Як видалити обліковий запис Apple ID

Втім, навіть якщо розблокувати обліковий запис не вдасться, на самому пристрої, яким ви користуєтеся, це швидше за все ніяк не позначиться. Ви зможете вийти зі свого облікового запису і завести новий, а максимум, що ви втратите - це дані, які були накопичені в хмарі, і резервні копії. Однак почати користуватися пристроєм з чистого аркуша, не відновлюючи старі дані, набагато краще, ніж не мати можливості використовувати його упринципі. Але, з огляду на те

, що Apple має вільний доступ до пристроїв користувачів, не виключено, що за якісь особливі види провин, компанія може відключити і їх, хоч такі випадки нам і невідомі.