WWDC 2023: що представили

2023-06-06

Сьогодні відбулась довгоочікувана презентація від Apple. Компанія вразила оновленнями ОС для гаджетів та новими технологічними гаджетами. Розповідаємо коротко, що представили.

Оновлення операційних систем 2023:

Коротко основні зміни:

  • iOS 17 - новий "Журнал" для фото, транскрипція дзвінків в реальномі часу та повідомлення FaceTime.
  • iPadOS 17 - віджети, нові екрани блокування, живі дії на екрані блокування. Також представлена програма "Здоров'я" для iPad.
  • macOS Sonoma - Sonoma зображення для робочого столу, заставки. Віджети можна розмістити на робочому столі.
  • watchOS 10 - тепер можна використовувати цифрову корону для відображення віджетів, відбувся редизайн світового годинника з динамічними кольорами фону, додаток «Активність» з кутовими значками, перероблений футляр для трофеїв, нові циферблати Palette та Snoopy та Woodstock.

Нові гаджети від Apple:

  • Macbook Air 15" з MagSafe, 2 портами Thunderbolt, роз'ємом для навушників, доступний в 4 кольорах. Liquid Retina дисплей 15" з яскравістю 500 ніт. Камера 1080p. 6 динаміків. Чіп М2.
  • Mac Studio з M2 Max і M2 Ultra. Неперевершена продуктивність і широкі можливості підключення в компактній формі перетворюють будь-який простір на творчу студію.


  • Mac Pro з неймовірним новим M2 Ultra — найпотужнішим і надшвидким чіпом.

Найочікуваніша і найтехнологічніша новинка цього року:  Apple Vision Pro

Описати цей гаджет найкраще словами компанії "Ласкаво просимо в еру просторових обчислень, де цифровий вміст бездоганно поєднується з фізичним простором. Тож ви можете робити те, що любите, так, як ніколи раніше не було можливо."

Сам гаджет виглядає футуристично. 3D-інтерфейс з програмами з'являється у вашому середовищі. Схоже, кімната - це інтерфейс користувача. EyeSight дозволяє бачити через гарнітуру. Можна використовувати пристрій введення та діяти як дисплей Mac. Є підтримка FaceTime та обмін програмами. А ще: дисплеї - вигнутий мікро-OLED із 23 мільйонами пікселів на двох дисплеях. Триелементний об'єктив, що забезпечує різкість та чіткість зображення. Просторовий звук. Система стеження поглядом. Чіп М2. Новий чіп R1 обробляє вхідні дані з камер. Спеціально visionOS – це операційна система, розроблена з нуля для просторових обчислень. Купити цей гаджет можна буде вже наступного року.

Як вам таке оновлення? Вже скоро будуть детальні огляди на всі новинки.

Appleroom - твій надійний Apple партнер!