В App Store з'являться додатки з доступом за посиланням

2022-02-15

Вже скоро Apple надасть дозвіл розробникам розповсюджувати програми з обмеженим доступом через App Store. Доступ до цих програм зможуть отримати лише користувачі, які мають необхідну URL-адресу.

В загальному доступі їх неможливо буде знайти. Такі програми будуть доступні адміністраторам через Apple Business Manager або Apple School Manager.

Apple зазначає, що приватні програми ідеально підходять для «обмеженої аудиторії», такої, як члени організації, учасники дослідження або певна група співробітників.

Але щоб виключити програму зі списку загальнодоступних та отримати посилання, розробникам спочатку необхідно надіслати запит до Apple.

Після схвалення заявки компанією Apple метод поширення програми зміниться на Unlisted App. Те саме стосується будь-яких оновлених версій цієї програми. Якщо програма вже доступна в App Store, посилання на непублічну програму залишиться таким самим.‌‌

Зазначається, що непублічні додатки «мають бути готові до остаточного поширення». Apple не схвалюватиме програми, які все ще знаходяться в статусі попередньої або бета-версії.‌