Scary Fast: що представить Apple?

2023-10-24

Після кількох тижнів суперечливих чуток «так, вони будуть/ні, вони не будуть», Apple офіційно оголосила про жовтневий захід, ймовірно, для анонсу комп'ютерів Mac M3, про які давно ходили чутки.

Зі слоганом «Scary fast» і простим чорним логотипом Apple компанія Apple явно схиляється до дати, присвяченої Хеллоуїну: 30 жовтня. Захід незвичайний, оскільки він проходитиме повністю віртуально, без зустрічей у Apple Park.

Заходи Apple, віртуальні чи ні, зазвичай відбуваються близько 10 години ранку за тихоокеанським часом. Але ця подія – з 17 до 20 години на Східному узбережжі. Вечірній час знову тяжіє до теми Хеллоуїна.

Чого очікувати на Scary fast

Очікується, що Apple анонсує на цьому заході нові комп'ютери Mac.

Марк Гурман з Bloomberg пише, що не варто очікувати появи нового MacBook Air, але цілком ймовірно оновлення до 13-дюймових, 14-дюймових та 16-дюймових систем MacBook Pro. Крім того, з квітня 2021 року на ринку представлено 24-дюймовий iMac з чіпом M1 без змін, тому очікується, що він також отримає оновлення.

Очікується, що основною зміною у всіх цих комп'ютерах Mac стануть процесори серії M3. І тут поки не зрозуміло, чи будуть доступні лише базові моделі M3 або в лінійку увійдуть системи M3 Pro і Max. Нові моделі MacBook Pro зазвичай оснащені лише версіями чіпів серії M Pro та Max, але 13-дюймовий MacBook Pro має базову версію M2.