Чому акумулятор iPhone треба встигнути поміняти до Нового року?

2019-12-25

Зараз поговоримо про гарну звичку для кожного користувача iPhone. Особливо старих. Коли бачите на календарі початок-середину грудня, слідом треба заходити в "Налаштування". Потім в "Акумулятор". І після цього відкриваємо меню "Стан акумулятора". Скільки відсотків у вас показує? 90 з гаком? Відмінно, повернемося до цього в наступному році. Але якщо там красується 85, 80 відсотків або, того гірше, ось таке:

"Стан акумулятора значно погіршився. Ви можете замінити акумулятор в авторизованому сервісному центрі компанії Apple, щоб відновити повну ємність і продуктивність."

- то тоді ноги в руки, йдемо робити подарунок своєму айфону прямо зараз. Є дві причини, чому варто поспішити.

Виснажені акумулятори зовсім «вмирають» на холоді

Стан акумулятора нижче 80% - це погано. Айфон зі скріншоту вже довільно вимикається на морозі.

Це просто особливість технології літієво-іонних акумуляторів, що використовуються в усіх смартфонах сьогодні. Температура ближче до нуля за Цельсієм - несприятлива умова для роботи, знижує ресурс і оголює ознаки зносу.

Виражається це так. iPhone раптово вимикається на холоді або перезавантажується, хоча заряду було більш ніж достатньо. Після цього в iOS може з'явитися таке повідомлення: "Цей iPhone несподівано вимкнувся, так як акумулятор не міг забезпечити необхідну пікову потужність. Щоб допомогти запобігти таким виключення в майбутньому, була включена функція управління продуктивністю."

Тепер ваш iPhone перестане працювати в повну силу - знизиться продуктивність процесора, причому на старих айфонах це буде дуже помітно. Обмеження потужності можна вимкнути, але воно активується саме при наступному незапланованому перезавантаженні.

Якщо у Вас є необхідність заміни акумулятору, заходьте до нас y сервісний центр. Наші майстри виконають процедуру  по стандартам Apple і при цьому збережуть вологозахист айфона, якщо він була передбачений спочатку.