Порівняння Apple Watch 2022

2022-09-23

У 2022 році Apple випустила три нові Apple Watch: Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8 і Apple Watch SE 2.

З появою нових годинників Apple припинила випуск Apple Watch 7, Apple Watch 3 і більш старої моделі Apple Watch SE, випущеної в 2020 році. Однак ви все ще можете придбати ці старі моделі Apple Watch у нас у магазині.

У цій статті ми розповімо вам про нові Apple Watch і які краще вибрати.

Що можуть Apple Watch?

Практично всі будь-коли створені Apple Watch пропонували приблизно однаковий набір основних функцій. Apple Watch можна використовувати разом з iPhone для того щоб: 

  • приймати телефонні дзвінки; 
  • читати та надсилати текстові повідомлення; 
  • слухати музику та подкасти; 
  • використовувати такі програми, як карти, калькулятор або компас; 
  • відслідковувати фізичну форму, включаючи кроки та спалені калорії; 
  • оплачувати покупки через ApplePay; 
  • відслідковувати сон.

Які нові Apple Watch можна купити в 2022 році

Цього року Apple представила три різні Apple Watch, з різними комбінаціями корпусу та ремінця.

Як правило, кожні Apple Watch пропонують дещо більше функцій, ніж попередні.

Apple Watch Ultra

Це найкращі та найдорожчі Apple Watch. За словами Apple, вони призначені для спортсменів та любителів пригод.

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 є наступниками Apple Watch Series 7. Вони пропонують кілька нових функцій у порівнянні з попереднім поколінням, включаючи нову можливість відстежувати температуру, яка пов'язана з циклом жінок. Виявлення зіткнень з автомобілями — ще одна важлива функція для цього покоління.

Apple Watch SE 2-го покоління

Нові Apple Watch SE 2022 перевершують свого брата 2020 завдяки ряду нових функцій і покращень компонентів. Як і в Series 8, в ньому є функція виявлення збоїв та покращення у додатку Compass. Датчик серця SE відноситься до другого покоління, в той час як в Series 8 використовується датчик серця третього покоління. У SE також немає датчика температури для контролю циклу.

Розмір дисплея

Apple Watch Ultra — найбільші Apple Watch, які Apple колись продавала. У них 49-міліметровий корпус з великим екраном, здатним відображати шість рядків тексту, тому ви можете відразу побачити більше інформації, ніж на інших годинниках Apple Watch. Корпус 49 мм дозволяє використовувати екран з роздільною здатністю 410х502 пікселі.

Наступним за розміром екраном є Apple Watch Series 8 з діагоналлю 45 мм. Цей розмір екрану був представлений у Series 7. Розмір 45-мм циферблату складає 396 на 484 пікселі. Для Series 8 також доступний варіант корпусу 41 мм з роздільною здатністю 352х430 пікселів.

Apple Watch SE пропонує 40-міліметровий корпус з екраном 324 на 394 пікселі або 44 мм.

Дисплей Ultra пропонує яскравість до 2000 ніт. Це перевершує Series 8 і SE, які пропонують яскравість 1000 ніт. Це має полегшити читання Ultra при особливо яскравому світлі, наприклад, при катанні на лижах.

Довговічність та міцність

Різні елементи дизайну Apple Watch Ultra допомагають їм витримувати висоту, високі та низькі температури, занурення у воду, заморожування/відтаювання, удари та вібрацію. Так що, якщо вам потрібний годинник, здатний відображати повідомлення на глибині до 40 метрів (вони сертифіковані для підводного плавання) і водонепроникні до 100 метрів, Ultra — це явний фаворит.

Для забезпечення довговічності корпус Ultra виготовлений з титану, який є набагато міцнішим матеріалом, ніж алюміній і нержавіюча сталь Apple Watch 8, а також стійкий до корозії. Корпус Apple Watch SE 2022 (і попередніх поколінь) виконаний з алюмінію.

Крім того, Ultra трохи краще витримує удари завдяки сапфіровому покриттю скла дисплея, навколо якого підняті краї корпусу, які забезпечують захист. Apple Watch Series 8 також оснащені міцним сапфіровим склом на моделях із нержавіючої сталі. На алюмінієвих моделях є екранне скло Ion-X.

Apple Watch - водонепроникність

За заявою Apple, всі три моделі захищені від попадання вологи, але в цьому відношенні вони не рівні. Apple Watch 8 і SE мають рейтинг водонепроникності 50 метрів, і Apple припускає, що їх можна використовувати для занять на мілководді, таких як плавання в басейні або океані. Apple Watch Ultra мають рейтинг водонепроникності 100 метрів та оснащені датчиком глибини та температури води.

Зважаючи на цю функцію, не дивно, що Apple заявляє, що Ultra можна використовувати для підводного плавання з аквалангом, проте Apple додає, що «Apple Watch Ultra не слід використовувати для занурень нижче 40 метрів» , а також вказує на те, що «водонепроникність може знизитися з часом».

Функції для здоров'я та безпеки

  1. Всі годинники Apple Watch 2022 року пропонують виявлення автомобільних аварій. 
  2. Відстеження циклу: як і Series 8, Ultra пропонує функцію вимірювання температури для відстеження жіночого циклу. 
  3. Кисень у крові: в Ultra і Series 8 ви також знайдете додаток «Кисень у крові». Вимірювання кисню в крові може попередити власника про будь-яке зниження вмісту кисню в крові і може допомогти в лікуванні таких захворювань, як астма.
  4. ЕКГ: Apple Watch 8 і Ultra пропонують додаток ЕКГ. SE 2022 не може знімати ЕКГ (електрокардіограму), але може повідомляти про високу та низьку частоту серцевих скорочень та нерегулярний серцевий ритм, як і інші годинники. 
  5. Виявлення аварії: всі годинники Apple Watch 2022 року можуть виявляти автомобільну аварію. Ця нова функція для годинника 2022 року означає, що якщо людина потрапила в серйозну автомобільну аварію, годинник виявить удар і повідомить екстрені служби. 
  6. Виявлення падіння. Ще одна функція безпеки, яку використовують всі нові годинники Apple Watch. Якщо годинник виявить, що людина впала, він подасть звуковий сигнал і відобразить попередження, щоб власник міг підтвердити, що все гаразд. 
  7. Сирена: ще одна нова функція безпеки 2022 року, унікальна для Ultra. Ця модель може відтворювати сирену потужністю 86 децибел, чутну на відстані до 200 метрів, що зручно, якщо ви заблукали в горах.
  8. Відстеження сну. У watchOS 8 Apple Watch можуть відстежувати частоту дихання, повідомляючи про можливі проблеми зі здоров'ям. У watchOS 9 оцінка стадій сну покращиться: Apple Watch будуть визначати, коли людина перебуває у фазі швидкого чи глибокого сну.