Чи можна плавати з apple watch?

2021-04-15

За останніх декілька років захист від вологи і пилу в смартфонах та в переносній техніці став стандартом. Особливо це актуально для техніки, що завжди під рукою, тому без вологозахисту тут нікуди.

З урахуванням нового рівня функціональності за останні кілька років розумний годинник перетворився з аксесуару в реально корисний пристрій для відстеження спортивних показників, а також контролю здоров’я.

Так що сьогодні ми дослідимо, як можна використовувати Apple Watch під водою і як правильно доглядати за своїм годинником.

Які Apple Watch захищені від води, і де в них можна плавати

Перфорований силіконовий ремінець - найкраще вирішення для плавання в Apple Watch.

Згідно з офіційною інформацією, яка є на сайті Apple - у розумного годинника компанії є два види вологозахисту: водостійкість і водонепроникність.

Водостікістю за стандартом IPX7 володіють Apple Watch Series 1 і Apple Watch найпершого покоління. Максимум, що можна в них робити - це мити руки, ходити під дощем і не боятися згубного впливу поту під час інтенсивних тренувань. Але приймати душ або плавати в них не можна. Ні в якому разі!

Водонепроникністю мають всі Apple Watch починаючи з Series 2.

Повний список виглядає наступним чином:

Захист корпусів цих моделей може витримати занурення до 50 м. Глибше вже не можна, тому для дайвінгу вони не підходять, а от для снорклінга (плавання під поверхнею води з маскою, дихальною трубкою та ластами) - в сам раз.

Режим плавання

Ця вбудована функція допоможе позбутися лише від невеликої частини води, що потрапила всередину.

Перед тим, як йти з годинником у воду, вмикайте режим плавання. Для цього відкрийте пункт управління і натисніть на значок з краплею. Так годинник заблокує тачскрін, а це, у свою чергу, допоможе уникнути випадкових натискань.

Щоб вимкнути режим плавання - проверніть до кінця коліщатко Digital Crown. Після цього Apple Watch відтворять спеціальний звук, який допоможе позбутися від води, що потрапила в динаміки.

Де можна плавати, і що робити після

Ще від контакту з милом, шампунями і гелями для душу може псутися олеофобне покриття на дисплеї.

У своїх Apple Watch Series 2 і новіше ви можете плавати в басейні, річці, морі, ходити в душ, приймати ванну, але ось лазня або сауна протипоказані. У кожному з випадків є свої рекомендації з догляду.

Якщо ви ходите в басейн, врахуйте, що в воді можуть знаходитися різні спеціальні розчини такі, наприклад, як хлорка, які теж можуть накопичуватися всередині мікрофонів та динаміків.

Не виключено, що в деяких випадках ці розчини і їхні скупчення можуть негативно позначатися на властивостях вологозахисту. Тому після тренування обов'язково промивати годинник під проточною водою без сильного натиску.

З походом в душ і запливами в річці те ж саме - після виходу споліскуйте Apple Watch під краном. В Apple Watch можна плавати в морі, але краще цього не робити, тому що солона вода може прискорювати корозію елементів.

Якщо все-таки це сталося, обов'язково промийте годинник водою і протріть сухою ганчіркою. Ці ж рекомендації стосуються інтенсивних тренувань, коли на корпус годинника потрапляє піт.

Від сушки феном деякі елементи під впливом теплого повітря можуть розширюватися, і тим самим всередину може потрапляти волога, тому також будьте максимально обережні.

Якщо вас турбує наявність води в отворах мікрофонів і динаміків, ні в якому разі не сушіть Apple Watch феном і не витрушуйте їх.

Ось кращий варіант: просто візьміть годинник і поставте його на зарядку! Так ви заповните витрачений заряд акумулятора, і з часом вода з усіх отворів випаруватися сама по собі.

Радимо ще встановити додаток Sonic на iPhone і Apple Watch. Він безкоштовний, і з його допомогою можна генерувати звукові хвилі різних частот. Це також допомагає позбавлятися від деякої кількості води.

Вологозахист - властивість непостійна

Це правило стосується і смартфонів. На жаль ...

Водостійкість і водонепроникність Apple Watch лише тимчасове властивість, яка з часом може втрачатися. Також на це можуть впливати удари корпусу, потрапляння мила, шампунів, косметичних засобів, парфумів і спирту.

Всі ці рідини можуть пошкодити водонепроникні перегородки та акустичні мембрани. Майте це на увазі, якщо користуєтеся розумним годинником протягом довгого часу або купуєте їх у вживаному варіанті. Ну а щоб продовжити дію цієї функції просто уникайте контакту з матеріалами, перерахованими вище.

Про ремінці

Метал схильний до корозії, тому контакти з водою для таких ремінців теж протипоказані.

Крім самого розумного годинника, обов'язково стежте за тим, які ремінці ви використовуєте під час плавання. Занурюватися в воду не варто з шкіряними, блоковими і металевими браслетами (наприклад, міланської петлею).

Але водні процедури можуть спокійно переносити силіконові ремінці, тканинні і нейлонові. Щодо останніх двох порада: їх періодично промивайте і періть, інакше ризикуєте не тільки втратити їх зовнішній вигляд, а й ще зловити якусь подразнення на зап'ясті.

Apple закладає в свій смарт-годинник властивість водонепроникності і водостійкості з деяким запасом для підстраховки, про яку нам не повідомляє. І правильно робить!

Так що можна сміливо ствердити, що якщо дотримуватися рекомендацій, зазначених в матеріалі, стежити за тим, як ви використовуєте гаджет, Apple Watch можуть прослужити вірою і правдою не один рік і навіть не декілька.

Швидше у них підпсується ресурс акумулятора і закінчиться програмна підтримка, ніж вони вийдуть з ладу фізично.