WWDC 2022: всі новини в одному місці!

2022-06-07

Основна доповідь великої конференції Apple для розробників завершена, хоча тижневий захід тільки починається. Ви можете дивитися повтори події в прямому ефірі на сторінці подій Apple або на YouTube, але якщо у вас немає майже двох годин, щоб подивитись, і ви просто хочете отримати короткий підсумок всього оголошеного, ми допоможемо вам.

Це список усіх основних анонсів WWDC ’22.

iOS 16

Наступна версія iOS вийде цієї осені для всіх, хто має iPhone 8 або вище. Серед найважливіших елементів — екран блокування, що налаштовується, нові функції диктування, зміни режиму фокусування та сповіщень, а також багато нових функцій обміну.

Оновлення програми Home

iOS 16 має нову програму Home, яка переносить перегляд із кількох камер на головну вкладку «Дім». Apple переробила програму Home в iOS 16, iPadOS 16 і macOS 13, зробивши її швидшою та ефективнішою для тих, у кого багато пристроїв, а також змінивши організацію та інтерфейс, щоб вони стали більш інтуїтивно зрозумілими.

WatchOS 9

WatchOS 9 припиняє підтримку Apple Watch Series 3, але надає багато чудових нових функцій. Є кілька перероблених циферблатів і нові функції, такі як хмарне покриття в реальному часі на циферблаті Astronomy. Є новий інтерфейс Siri, нові банерні сповіщення та інші зміни інтерфейсу. Програми Workout отримає нові можливості для тренувань.

Нова функція «Стадії сну» дає вам змогу знати, скільки часу ви проводите на кожній стадії сну. Крім цих функцій здоров’я, які доступні лише для Apple Watch, є деякі з них і для iPhone.

Вперше користувачі iPhone, які не мають Apple Watch, можуть використовувати програму Fitness, яка використовуватиме акселерометр iPhone для вимірювання кроків і активності та отримання даних з інших програм для тренувань.

Процесор М2

Наступне покоління Apple Silicon. Як і передбачалося, схоже, що це A15, збільшений до продуктивності ноутбука, як M1 був заснований на чіпі A14. Він має на 50 відсотків більше пропускної здатності пам’яті, ніж M1, до 24 ГБ пам’яті та покращення в кожній області чіпа. 8-ядерний процесор (4 ядра продуктивності та 4 ядра ефективності) приблизно на 18% швидше, а графічний процесор з 10 ядрами замість 8 на M1) на 35% швидше.

M2 також має оновлений Neural Engine і Secure Enclave від A15, а також новий механізм мультимедіа, який підтримує до 8K H.264 і HEVC, а також прискорення ProRes.

MacBook Air M2

Першим комп’ютером Apple, який отримає чіп M2, стане новий MacBook Air. Це абсолютно новий дизайн, який позбавляється від конусного корпусу, а при товщині 11,3 мм він має на 20 відсотків менший загальний обсяг, ніж попередня модель. Він доступний у чотирьох кольорах: silver, space grey, starlight, and midnight. На додаток до процесора M2 він має зарядку MagSafe, два порти Thunderbolt 3 і аудіороз'єм.

Дисплей збільшений на 13,6 дюйма, на 25 відсотків яскравіший - 500 ніт і має меншу рамку. Виїмка, де веб-камера, розміщується так само, як у 14-дюймових і 16-дюймових MacBook Pro. Цю веб-камеру було покращено до 1080p, з кращою продуктивністю при слабкому освітленні, а також є кращі динаміки та мікрофони.

13-дюймовий MacBook Pro M2

Новий MacBook Air — не єдиний ноутбук, який отримав M2. Apple оновила 13-дюймовий MacBook Pro до M2. Проте ніяких інших покращень він не отримує.

macOS 13 Ventura

MacOS 13 не буде називатися Mammoth, як передбачалося раніше. Натомість його ім’я – Ventura. Його найбільші функції включають новий досвід роботи в режимі багатозадачності Stage Manager, основні покращення пошти та інших програм. Також потужніший пошук Spotlight, ключі доступу для входу без пароля та безперервну камеру, яка дозволяє використовувати ваш iPhone як надпотужну веб-камеру для Мак.

Звичайно, він також підтримує всі речі, які отримуємо в iOS 16, як-от можливість редагувати та видаляти повідомлення, нові функції Live Text і Photos, додаток погоди тощо.

iPadOS 16

Для початку є новий багатозадачний інтерфейс Stage Manager, для якого потрібен iPad з процесором M1. Хоча це також з’явилося в macOS Ventura, справді здається, що це завжди було задумано як функція iPad. З’явилися нові функції спільної роботи в реальному часі, включаючи можливість спільного доступу до документів через Messages – не просто копію документа, а й дозволи на редагування в режимі реального часу. Нарешті з’явилася програма Weather та нова програма для відкритої співпраці та мозкового штурму, яка з’явиться пізніше цього року під назвою Freeform.

Багато програм отримують покращення «класу робочого столу», як-от реальний пошук і заміна, настроювані панелі інструментів тощо. Файли отримують велике оновлення з можливістю змінювати розширення, переглядати розміри папок, сортувати стовпці тощо.

А що з новинок вразило вас найбільше?