Огляд iPad Pro 2020 року. Кращий планшет зі швидкістю світла

2020-04-20

Apple не стала міняти дизайн, істотно збільшувати продуктивність, покращувати фотомодуль або змінювати дисплей. Вона додала оперативної пам'яті в не-топові версії, поклала фундамент для нового витка розвитку AR-технологій і зовсім небагато підвищила потужність відеочіпу.

Тепер 6 ГБ оперативної пам'яті є у всіх iPad Pro

iPad Pro 2018 року по факту випускався в двох трохи різних версіях. 64, 256 і 512-гігабайтні моделі оснащували RAM на 4 ГБ, а версії на 1 ТБ - вже на 6 ГБ. Про це багато хто забув після початку продажів.

У всіх iPad Pro 2020 року стоять 6 ГБ оперативної пам'яті, що правильно і взагалі необхідно. Без жартів, навіть їх іноді не вистачає при роботі з важким софтом і декількома багато віконними робочими столами.

Більший обсяг оперативної пам'яті дозволяє iPad Pro творити речі, які, скажімо, iPhone 11 Pro не снилися. Буває, що ти відкриваєщ додаток, який запускався тиждень чи два тому - а він розгортається на тому ж місці, де його тоді залишили.

Так що якщо не заглиблюватися в хардкорні сценарії, на зразок трьох робочих столів по 3-4 вікна на кожному, то 6 ГБ ОЗУ Вам однозначно вистачить із запасом.

128 ГБ в базовій версії - краща якість моделі 2020 року

Ну нарешті 64 гб в початковій моделі здавалися самим дивним рішенням в минулому поколінні. Цього було занадто мало з урахуванням завдань, на які Apple сама орієнтувала флагманський планшет.

Багато програм під iPadOS важать під гігабайт, ігри можуть легко накопичити 10 ГБ додаткових даних, а професійний софт - так взагалі займає десятки гігабайт з урахуванням завантажуваних бібліотек. Сама система утримує для себе близько 14 гігабайт.

Відеочіп став потужнішим, але наскільки? 

Чіп A12Z Bionic в iPad Pro 2020 року - це той же самий A12X Bionic з попередньої моделі з однією виробничою відзнакою.

У A12X спочатку коштує 8 ядер 3D-процесора, але працюють тільки 7: одне з них завжди було відключено. Цим і відрізняється A12Z. Тут активні всі 8 ядер. Архітектура чіпа залишилася незмінною.

iPad Pro був і залишається найпотужнішим пристроєм в світі як серед планшетників, так і (заодно) смартфонів: він навіть перевершує iPhone 11 Pro на базі процесора A13 Bionic в багатьох задачах, і робить це з пристойним відривом до 35%. 

У iPad Pro також з'явилася друга камера

Надширококутна камера на 10 мегапікселів - це щось середнє між iPhone 11 (12 Мп) і ... і нічим іншим, тому що повністю аналогічного модуля у Apple ще не було. Плюси такої камери очевидні: ви можете захопити набагато більше площі кадру, ніж через основну широкоугольную камеру.