WWDC 2022: все, що потрібно знати про конференцію розробників Apple

2022-06-06

З трьох великих подій Apple цього року WWDC є найбільшою: протягом останніх років 15 червня, як годинник, Apple проводила велику зустріч для своїх партнерів-розробників і анонсувала низку важливих оновлень програмного забезпечення.

У цій статті ми вирішили розповісти про основні оголошення, які ви можете почути на WWDC 2022 у червні цього року. Деякі з них – оновлення п’яти великих операційних систем Apple, очевидно, – настільки ж передбачувані, як і час події. Але ми вважаємо, що Apple також піднесе кілька сюрпризів.

WWDC 2022 розпочнеться сьогодні – у понеділок, 6 червня – з основної доповіді.

Що таке WWDC?

Це означає Worldwide Developers Conference і теоретично стосується сторонніх розробників програмного забезпечення, які створюють програми для платформ Apple: iPhone, iPad, Mac тощо. Компанія запрошує групу розробників до свого кампусу і розповідає їм про загальносистемні зміни, які відбудуться на цих платформах у наступному році, щоб вони були готов . Проводяться виступи, нетворкінг-події та майстер-класи.

WWDC — це тижневе засідання, яке починається з основної промови в понеділок вранці і триває п’ять днів. Зазвичай відбувається в перші два тижні червня.

Насправді, хоча розробники знаходяться в центрі події, це також прес-подія, яку Apple використовує, щоб оголосити світові про свої плани програмного забезпечення та, можливо, деякі нові комп’ютери Mac. WWDC розпочнеться в понеділок, 6 червня 2022 року. Основна доповідь розпочнеться о 10:00 у Каліфорнії.

WWDC – це все про програмне забезпечення, тому можна бути впевненим, що Apple розкриє подробиці своїх майбутніх оновлень операційної системи для iPhone, iPad, Mac, Apple TV, HomePod та Apple Watch. Ці оновлення будуть надані розробникам у вигляді бета-версії для тестування, а через кілька тижнів почнеться публічна бета-версія.

Ось чого можна очікувати: 

  • iOS 16; 
  • iPadOS 16; 
  • watchOS 9; 
  • tvOS 16; 
  • homeOS;
  • М2;
  • новий MacBook Air.

А що хотіли б ви побачити з новинок від компанії Apple?