Огляд iPad 10-го покоління

2022-11-07

У багатьох відношеннях iPad 10-го покоління — чудовий планшет з приголомшливим дизайном, розумною веб-камерою, відмінними камерами та 5G. Новий iPad отримує процесор A14 Bionic. Планшет працює гладко, без проблем запускає потрібну програму. Але в цьому році цінник планшета трохи вищий, ніж зазвичай. Давайте подивимося, що нового в цьому поколінні планшета і за які оновлення потрібно доплатити.

Технічні характеристики

  • Дисплей: 10,9-дюймовий дисплей Retina True Tone;
  • Процесор: чіп A14 Bionic;
  • 12-мегапіксельна ширококутна задня камера;
  • 12-мегапіксельна надширококутна фронтальна камера;
  • Можливості підключення: роз'єм USB-C;
  • Пам'ять: до 256 ГБ;
  • Працює з Apple Pencil (1-го покоління), Magic Keyboard Folio.

Дизайн та збірка: яскраво, барвисто та сучасно

З найперших вражень стає ясно, що Apple надала скромному iPad блиск. Особливо, якщо у вас є один із яскравих нових кольорів:

  • Silver;
  • Blue;
  • Yellow;
  • Pink.

Виникає спокуса поглянути на ці зухвалі, барвисті кольори. Іноді виникає думка, що Apple вважає яскраві кольори — це властивість бюджетних пристроїв, а професійні користувачі воліють мати більш стримані кольори. Але чи це так? Адже яскраві та зі смаком підібрані кольори відмінний вибір, і шкода, що покупці інших моделей iPad їх не отримають.

Цього року iPad зазнав змін у дизайні, які зробили схожим його на iPad Air та Mini. Кнопка "Додому" зникла, а датчик відбитків пальців Touch ID був переміщений на кнопку живлення на верхньому краю.

Відсутність кнопки «Додому» дозволяє Apple зробити екран більшого розміру без збільшення розміру корпусу. Але розміри планшета цього року трохи збільшилися: ширина пристрою на 5 мм, а ось висота/довжина зменшилися на 2 мм, і він трохи тонший (7 мм проти 7,5 мм). Новий iPad також трохи легший за торішню модель.

Дисплей

Екран тепер становить до 10,9 дюймів, що відповідає розміру iPad Air. Деяких потішить, що на iPad немає вирізу. Але рамки навколо краю екрану досить широкі, і в них достатньо місця для фронтальної камери.

Зверніть також увагу, що iPad не підтримує ProMotion, технологія Apple, яка забезпечує вищу частоту оновлення екранів iPad Pro. До того ж це дозволяє регулювати частоту на льоту для економії заряду батареї. Але варто пам'ятати, що екрани ProMotion забезпечують плавнішу роботу з Apple Pencil, а також з відео та анімацією.

Камери: безліч змін та покращень

Apple оновила задню камеру iPad з 8 MP до 12 MP, так що тепер вона відповідає фронтальній камері. Планшет також отримує велику апертуру (f/1.8 замість f/2.4), запис відео у форматі 4K та підтримку третьої версії Smart HDR, тоді як попередня модель взагалі не підтримує Smart HDR.

Smart HDR — це розумна технологія штучного інтелекту від Apple, що дозволяє одночасно захоплювати кілька різних експозицій в умовах складного освітлення, а потім змішувати частини кожної з них для підвищення якості зображення. Наприклад, це знахідка під час зйомки затінених об'єктів на яскравому тлі. Як звичайно зі стандартним iPad, тут ви йдете на компроміс, оскільки пристрої Apple найвищого рівня перейшли на Smart HDR 4, але це все ще набагато краще.

Тим часом найважливіша фронтальна камера зазнала значних змін і вона також отримала Smart HDR 3.

Чи варто купувати iPad 10-го покоління?

У багатьох відношеннях це прекрасний планшет з приголомшливим дизайном і розумною веб-камерою, що ідеально підходить для відеодзвінків. Він може похвалитися безліччю значних покращень порівняно з попередньою моделлю, від більшого екрану та кращих камер до швидшого чіпа та 5G. Планшет чудово підійде для базових потреб: перевірка пошти, робота в Інтернеті. Для більш складних завдань радимо звернути увагу на новий iPad Pro 2022.