Нарешті відбувся захід Apple Far Out! Короткий огляд новинок.

2022-09-07

Нарешті відбувся захід Apple Far Out! І ось що було представлено. 

  • iPhone 14 Pro та 14 Pro Max; 
  • iPhone 14 та 14 Plus з екранами 6,1” та 6,7”; 
  • AirPods Pro 2 з новими динаміками, чіпом H2 та покращеним шумозаглушенням; 
  •  Apple Watch Ultra – новинка з титану; 
  • Apple Watch SE 2; 
  • Apple Watch Series 8.

Лінійка iPhone 14

Як і очікувалося, є чотири моделі: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

14 і 14 Plus будуть випускатися в п'яти кольорах: Midnight, Starlight, (Product) Red, Blue та в новому кольорі Purple. Моделі Pro будуть випускатися в сріблястому, золотому, новому космічному чорному та іншому, набагато темнішому фіолетовому кольорі, який називається Deep Purple.

Що стосується чіпів, 14 і 14 Plus зберігають минулорічний чіп A15, а моделі Pro отримують новий A16 Bionic. Моделі Pro також отримують очікуваний постійно увімкнений дисплей і 48-мегапіксельну ширококутну камеру.

Моделі Pro втратили виїмку, яка замінюється плаваючою смугою. Apple називає смужку - Dynamic Island, і її зовнішній вигляд залежить від програми та контексту. Здається, що вона діє як свого роду міні-віджет, що відображає базову інформацію з програми, з якої ви щойно вийшли.

Розміри екранів: 

  • iPhone 14 - 6,1-дюймовий екран; 
  • iPhone 14 Plus - 6,7-дюймовий екран; 
  • iPhone 14 Pro - екран 6,1 дюйма; 
  • iPhone 14 Pro Max - 6,7-дюймовий екран.

Apple Watch

Apple Watch Ultra отримують корпус діаметром 49 мм, який за своїми розмірами порівняний з великим армійським і спортивним наручним годинником. Годинник також товщий. Дисплей має яскравість 2000 ніт.

Apple Watch Ultra призначені для занять водними видами спорту та підводного плавання з аквалангом та мають сертифікат WR100 (водонепроникність до 100 метрів) та сертифікат EN 13319, який є міжнародно визнаним стандартом для аксесуарів для дайвінгу. Також є глибиномір та новий додаток Oceanic+, який працює з алгоритмом декомпресії Бюльмана, щоб можна було планувати занурення та безпечно декомпресувати та спливати після завершення занурення. Програма Compass працює з новим двочастотним GPS.

У Apple Watch Ultra маса функцій для піших прогулянок та вивчення незвіданих територій. Він має кілька уявлень з новим додатком Compress у watchOS 9 та Compass Waypoints для позначки визначних пам'яток. Нова функція Backtrack записує ваш шлях, і якщо ви заблукаєте, Ultra може включити сирену на 86 децибелів, щоб привернути увагу всіх, хто знаходиться поблизу.

Великий розмір означає, що в Ultra використовуються нові ремінці для годинника. Apple представила три групи:

  • Trail Loop, тонкий ремінець із швидкознімним ярликом для регулювання посадки ремінця. 
  • Alpine Loop, ремінець з титановою застібкою.
  • Ocean Band, смуга, призначена для підтримки форми в гідрокостюмі.

У Ultra, як і в Series 8, використовується новий процесор S8, схожий на S7. Apple заявляє, що новий чіп S8 на 20 відсотків швидше, ніж S7.

А ось нові Apple Watch 8 оснащені новими датчиками. Apple каже, що цей годинник зосереджений на двох основних напрямках: здоров'я та безпека.

Apple Watch Series 8 матимуть функцію виявлення падіння, та оснащені новим акселерометром для точного визначення моменту удару. Годинник може визначити, чи ви потрапили в серйозну автомобільну аварію, попередити служби екстреної допомоги, надати інформацію про місцезнаходження та повідомити близьких.

Годинник має до 18 годин автономної роботи, але в режимі зниженого енергоспоживання можна збільшити час автономної роботи до 36 годин за рахунок відключення деяких функцій.

Кольори корпусів Apple Watch 8: Midnight, Starlight, Silver, Product Red.

Apple Watch SE 2 в основному мають ті ж функції з виявленням падіння, чіпом S8, новими кольорами, але з нижчою ціною.

AirPods Pro 2

Сьогодні Apple анонсувала версію AirPods Pro другого покоління на заході Far Out.

На ніжці AirPods Pro є новий датчик сенсорного керування, що означає, що ви можете регулювати гучність, проводячи пальцем вгору чи вниз. А чохол для заряджання було змінено, щоб його можна було заряджати як від зарядного пристрою MagSafe або бездротової зарядки.

Говорячи про зарядку, Apple може похвалитися тим, що час автономної роботи збільшився на 33 відсотки порівняно з оригінальними AirPods Pro. Час прослуховування складає приблизно 6 годин. Якщо врахувати і чохол, ви можете очікувати 30 годин прослуховування, що на 6 годин більше, ніж у попереднього покоління.

Apple тепер пропонує чотири розміри вушних вкладишів замість трьох. Доданий новий дуже маленький вкладиш для покращення пасивної шумоізоляції.

Apple стверджує, що активне шумозаглушення вдвічі ефективніше, ніж у попередній моделі, завдяки передовим обчисленням нового чіпа H2.

Вражені? Яку новинку чекаєте найбільше?