Mac Studio 2022 огляд

2022-04-14

Mac Studio — це останній Mac від Apple для креативних професіоналів, яким потрібна більша потужність, широкі можливості підключення та модульність.

Усередині Mac Studio ви знайдете M1 Max або M1 Ultra - останню варіацію чіпа M1 від Apple.

M1 Ultra поєднує два мікросхеми M1 Max на одному кристалі для подвійного збільшення ЦП, графічного процесора та оперативної пам’яті без збільшення затримки, пропускної здатності та енергоспоживання.

Існує два різновиди Mac Studio:

1. Mac Studio з M1 Max пропонує наступне: 10-ядерний процесор, 24-ядерний графічний процесор, 32 ГБ уніфікованої пам'яті, 512 ГБ пам'яті, два порти USB-C і зчитувач карт SDXD на передній панелі та чотири порти Thunderbolt 4, два порти USB-A, порт HDMI 10 Гб Ethernet і 3,5 мм роз'єм для навушників на задній панелі.

2. Mac Studio з M1 Ultra пропонує: 20-ядерний процесор, 48-ядерний графічний процесор, 64 ГБ уніфікованої пам'яті, 1 ТБ пам'яті, два порти Thunderbolt 4 і зчитувач карт SDXD на передній панелі і чотири порти Thunderbolt 4, два порти USB-A, порт HDMI 10 Гб Ethernet і 3,5-мм навушники на задній панелі.

ОЗП

Чіп M1 Max може підтримувати 64 ГБ оперативної пам’яті, тому, подвоївши його з M1 Ultra, Apple може запропонувати вдвічі більше оперативної пам’яті. Це означає, що в Mac Studio можливо 128 ГБ оперативної пам’яті.

Чіпи Apple використовують уніфіковану архітектуру пам’яті, яка гарантує, що всі компоненти — будь то графічний блок, основний центральний процесор або різні допоміжні процесори — мають доступ до однієї RAM. В результаті втрати продуктивності через зміну доступу до пам’яті не може статися.

Охолодження

Усередині корпусу Mac Studio є теплова система, призначена для збереження прохолоди. Частиною дизайну Mac Studio є безліч крихітних перфорацій, повітродувка втягує повітря в систему через ці отвори, а потім повітря рухається над компонентами, охолоджуючи їх, направляючись до теплового модуля.

Apple стверджує, що звук від цього «настільки мінімальний для більшості робочих навантажень, що ви його майже не почуєте».

Вражаюча новинка, чи не так? Бажаєте купити Mac Studio 2022 в Appleroom?