iPhone 15 та новинки від Apple у вересні 2023

2023-09-09

Протягом року Apple випускає безліч релізів, але в календарі Apple виділяються два місяці: червень, коли WWDC дає нам можливість вперше поглянути на безліч нового програмного забезпечення і часто запускає нові продукти. А також вересень, коли випускаються нові iPhone та останнє велике оновлення операційних систем Apple.

Після того, як запрошення були розіслані раніше, тепер ми знаємо, що захід Apple Wonderlust відбудеться у вівторок, 12 вересня. На ньому, швидше за все, будуть представлені iPhone 15 та Apple Watch Series 9.

Також є чутки про випуск iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 і, можливо, macOS Sonoma. Хоча Apple іноді випускає оновлення Mac OS на кілька тижнів пізніше. Плюс, за чутками, нові Mac будуть випущені у жовтні.

Новинки Apple у 2023 році

Спеціальний захід Apple, присвячений новим iPhone, майже завжди припадає на другий вівторок або середу вересня. Цього року Apple проведе захід у вівторок: 12 вересня о 10 ранку за тихоокеанським часом. Ні для кого не секрет, що Apple представить нові iPhone та Apple Watch, а також деякі потенційні нові програмні функції, ексклюзивні для цих пристроїв. І ось що ми очікуємо:

  • Прощавай, Lightning - всі iPhone цього року перейдуть з Lightning на USB-C, що знаменує кінець Lightning, який з'явився в iPhone 5 у 2012 році.
  • iPhone 15 Pro. Моделі Pro отримають новий процесор A17 та оновлену камеру, а варіант Pro Max використовуватиме нову телеоб'єктивну камеру «перископ» для максимального збільшення. Кажуть, що корпус із нержавіючої сталі буде замінено титаном, що зробить їх легшим. Так, і версія Pro Max може називатися iPhone 15 Ultra і коштуватиме трохи дорожче, ніж зазвичай.
  • iPhone 15 буде доступний у двох розмірах — 6,1-дюймова модель та 6,7-дюймова модель Plus — і використовуватиме той же процесор A16. Вони також отримають Dynamic Island та 48-мегапіксельний сенсор камери від iPhone 14 Pro.
  • Apple Watch Ultra 2. Очікується, що Apple Watch Ultra 2 будуть по суті такими ж, як і перші Apple Watch Ultra, тільки з процесором S9. Можливо, він стане на кілька грамів легшим.
  • Apple Watch Series 9. На підході новий, швидший процесор S9, але, за чутками, це найбільша зміна.
  • У недавньому звіті Марка Гурмана говориться: «Apple представить на заході оновлені AirPods, які включають порт для заряджання USB-C». Неясно, чи це існуюча модель з USB-C замість Lightning або якась нова модель з новими можливостями або нижчою ціною.

Програми та оновлення програмного забезпечення Apple

У вересні понад мільярд людей оновлять свої iPhone, iPad, Apple Watch і Mac і знайдуть безліч чудових нових функцій.

  • iOS 17: режим очікування, плакати з контактами, транскрипція голосової пошти в реальному часі, абсолютно нова модель голосу для Siri та диктування (і вам більше не потрібно говорити «Привіт, Siri…» , просто «Siri…»), значно покращена автозаміна.
  • iPadOS 17: Крім iPad, що отримав багато функцій iOS 17, нова версія iPadOS нарешті включає настроюваний екран блокування з iOS 16 на iPad, інтерактивні дії та покращення Stage Manager.
  • ‌tvOS 17: у tvOS 17 менше важливих нових функцій, ніж в інших операційних системах. Зокрема, завдяки Continuity Camera можна здійснювати та приймати виклики FaceTime на телевізорі, використовуючи iPhone як камеру та мікрофон. Крім того, покращено Центр управління, і можна знайти пульт Siri за допомогою iPhone.
  • macOS Sonoma: Найбільші нові функції, які з'являться в macOS цього року, — це віджети робочого столу (у тому числі з iPhone), ігровий режим, веб-програми та деякі нові функції відеоконференцій.

А що ви чекаєте найбільше?