Чи можна видалити фото з iPhone так, аби воно залишилося в iCloud?

2021-06-28

Загальновідомо, що пам'ять iPhone - статична. Тобто збільшити її об'єм за допомогою FlashDrive не вийде. Аби усунути такий не зовсім зручний момент Apple розробила спеціальний сервіс - iCloud. Це доволі зручно, особливо якщо пам'ять гаджету вже майже вичерпана. Та як же видалити фото з iPhone так, щоб воно залишилося в iCloud? І що для цього потрібно?

Для початку слід розібратися у відмінностях Медіатеки і Фото в iCloud.

Фотопотік зберігає 1000 фото і відео або знімків екрану за останні 30 днів. Ці мультимедійні дані не займають місце в iCloud і ними можна швидко поділитися з друзями. Сервіс придатний тільки для перегляду знімків з недавніх подій або заходів і не підійде для довгострокового зберігання архіву фото.

Фото в iCloud дозволяє зберігати необмежену кількість фотографій і знімків в рамках обсягу вашого сховища iCloud. Фішка підходить для довгострокового зберігання медіафайлів і з першого погляду схожа на інші сервіси. Саме роботу Фото в iCloud ми і будемо розглядати далі.

Недоліки сервісу Фото в iCloud

Як видалити фото з icloud

На жаль, сервіс має свої особливості і обмеження.

По-перше, після його включення автоматично активується не найзручніша функція під назвою «Оптимізація сховища». Вона дозволяє вивантажувати оригінали знімків в iCloud і залишати зменшені копії поганої якості на iPhone.

При наявності швидкого інтернету після відкриття фотографії на повний екран вона завантажиться з хмари. Іноді бувають проблеми з мережею, підключенням, глючить сервіс або просто не вистачає місця на смартфоні для завантаження оригіналів.

У найбільш не зручний момент фотографії в оригінальній якості можуть просто не завантажитися на iPhone.

По-друге, база даних в iCloud повинна збігатися з базою фотографій на всіх підключених до нього пристроях. Якщо маєте один iPhone, бажано зберігати повну базу фото на ньому (аби переглядати оригінали в будь-який момент без дозавантаження) і в iCloud (вибіркову синхронізацію включити не вийде).

Після того, як до цього облікового запису буде підключений iPhone, доведеться зберігати оригінали всіх фото з двох пристроїв на кожному зі смартфонів і в хмарі. З третім підключеним девайсом ще складніше.

У підсумку ви потрапляєте в ситуацію, у якій весь час потрібно збільшувати обсяг сховища в iCloud і на всіх використовуваних айфонах. В іншому випадку доведеться зберігати на смартфонах урізані копії зображень.

Як видалити фото з iPhone, щоб воно залишилося в iCloud

Тепер повернемося до початкового питання. Якщо потрібно видалити світлини з телефону, щоб звільнити на ньому місце, вони автоматично будуть видалятися з iCloud. Доводиться зберігати оригінали в хмарі і стислі фото на iPhone, або видаляти з обох місць.

В цьому і полягає головний недолік фірмового хмарного сервісу Apple.

Видалити фото з iPhone, залишивши його в iCloud можна тільки після відключення сервісу на смартфоні (Настройки - Фото - Фото в iCloud), але для подальшої вивантаження знімків фішку доведеться включити. Після чого відбудеться повна синхронізація медіатек.

Якщо вам необхідно зберігати різні галереї фотографій на iPhone і в хмарі, доведеться користуватися сторонніми сервісами. Ми вже розповідали про різні способи зберігання медіатеки.