Чому гріється айфон?

2023-05-22

Розповідаємо, чому нагрівається айфон, та що можна з цим зробити.

10 причин чому нагрівається айфон

Бездротова зарядка

iPhone 8 та вище підтримують функцію безпровідної зарядки, й нагрівання під час її використання — цілком нормальне. Гаджет може самостійно регулювати власну температуру під час заряджання.

Використовуйте тільки якісні бездротові зарядки, щоб уникнути виходу акумулятора айфона з ладу.

Використання “важких” додатків

Часта гра у відеоігри, використання деяких додатків для обробки фото та відео - популярна причина, чому перегрівається айфон. Особливо, якщо він вже декілька років був в експлуатації.

Все, що можна зробити в такому випадку — користуватися проблемним додатком менше та рідше.

Встановлення нового ПЗ

Айфон може нагріватися під час оновлення iOS, це нормально. Просто дочекайтеся встановлення нового програмного забезпечення.

Високі зовнішні температури

Спека +30 негативно впливає на пристрій. Тому не залишайте свій iPhone на відкритому сонці. Якщо телефон вже нагрівся, не охолоджуйте його різко та, за можливості, не використовуйте певний час.

Нестача пам'яті

Брак пам'яті — поширена проблема, яка призводить до перегріву айфона. Почистіть кеш пристрою та видаліть непотрібні додатки.

Завантаження великого файлу

Айфони можуть нагріватися, якщо ви скачуєте великий файл з мережі. Дочекайтеся завершення завантаження, і пристрій охолодиться самостійно.

Вплив вологи

Потрапляння вологи всередину iPhone може викликати замикання контактів та перегрів пристрою як наслідок. У такому випадку варто якомога швидше звернутися у сервісний центр.

Пошкодження

Наприклад, внаслідок падіння. Тому якщо ваш телефон недавно падав і після цього почав перегріватися — зверніться в сервісний центр, несправність не зникне сама собою.

Неякісний зарядний пристрій

Використання неоригінальної зарядки або зарядки до Мас може призвести до перегрівання айфона або його виходу з ладу.

Зйомка відео в 4К

В моделях iPhone 11 та вище ця проблема майже непомітна, а от у старіших — доволі сильно. Тож якщо ви часто знімаєте відео в 4К, будьте готові до того, що пристрій може від цього грітися.

Гріється айфон: підсумки

Використання деяких додатків, високі зовнішні температури, падіння та вплив вологи — перегрів iPhone можуть провокувати різні фактори. Якщо ваш девайс почав нагріватися раптово і часто, та жодні поради не допомагають — не відтягуйте зі зверненням до майстра.