9 цікавих фактів про Apple

2022-07-12

Можна стверджувати, що жодна компанія з виробництва техніки не привертала увагу публіки так, як Apple. За минулі роки вона перетворилася на щось більше, ніж просто компанія чи корпорація. Для багатьох вона стала втіленням способу життя чи культури, а також символом статусу з великою фан-базою.

Ось кілька цікавих фактів про Apple Inc, які ви не знали!

1. Перший логотип Apple, намальований Рональдом Уейном (третім співзасновником бренду), зображував Ісаака Ньютона під яблунею.

Але незабаром Уейн залишив компанію, а логотипом став той культовий напівз'їдений Apple, який ми звикли бачити зараз. На питання, чому яблуко було наполовину з'їдене, дизайнер Роб Янофф відповів, що зробив це для масштабу — щоб логотип було легко відрізнити від вишні.

2. У Apple був третій співзасновник — Рональд Уейн, який мав 10% акцій, які він продав за 800 доларів. Сьогодні його частка була б близько 100 мільярдів доларів.

3. На кожній рекламі Apple iPhone вказано час 9:41 — час, коли Стів Джобс представив його у 2007 році.

4. Найдорожчі бренди у світі — це Apple, Google, Microsoft та Amazon. Нещодавно Apple обігнала Google як найдорожчий бренд у світі.

5. Автор iPod першим запропонував ідею Philips і RealNetworks, але вони не побачили її потенціалу.

5. Вступити до Гарвардського університету простіше, ніж влаштуватися на роботу в Apple Store.

У 2009 році Apple оголосила, що більше 10 000 осіб подали заявки на роботу в новому магазині Apple в Манчестері, з яких лише понад 200 осіб отримали роботу — разючі 2%. Для порівняння, у Гарварді рівень прийому попереднього року становив 7%.

7. На iPad немає програми-калькулятора.

Стів Джобс не був задоволений додатком-калькулятором на iPad навіть за кілька тижнів до його випуску в 2010 році. Джобс порадив розробникам або створити додаток, який виглядав би добре, або випускати iPad без програми-калькулятора, і через брак часу розробники зупинилися на останньому. З того часу на iPad не було програми-калькулятора.

8. Кожен третій інженер Apple — індієць.

Не секрет, що індійці складають більшу частину Силіконової долини. В результаті кожен третій інженер Apple — індієць.

9. Назва iPod була натхненна фільмом «2001: Космічна одіссея».

Вінні Чейко, копірайтер-фрілансер, назвав iPod фразою «Відкрий двері відсіку для капсул, Хел» з фільму «Космічна одіссея 2001 року»; фраза відноситься до космічного корабля EVA Pods космічного корабля Discovery One.

А вам сподобалися ці цікаві факти про Apple?