Як правильно чистити клавіатуру та екран Mac? Корисні поради від Apple Room!

2021-05-10

MacBook – це та річ, що завжди під рукою і, в силу частоти використання, брудниться відповідно дуже швидко, як правило достатньо декількох днів. Якщо ви багато друкуєте на клавіатурі – це не минає безслідно, та й періодично все одно не уникнути доторків до екрану, від чого залишаються сліди. Не кажучи про те, що макбук - справжній магніт для пилу. Тому його періодично доводиться чистити і протирати. Ось кілька порад про те, як очистити екран, клавіатуру і мишу Mac, щоб зберегти їх в хорошому стані хоча б на декілька днів та не нашкодити їм.

Чим можна чистити екран MacBook

Для екрану Mac Apple рекомендує дезінфікуючі серветки, але підійдуть і звичайні серветки з 75% -вим розчином ізопропілового спирту - підходящі варіанти можна знайти у магазинах мережі Apple Room або на тому ж Алі.

Для очищення клавіатури можна використовувати ті ж серветки і балон зі стисненим повітрям начебто такого. Балон згодом стане в нагоді для чищення об'єктива камери, бритви і навіть меблів. Якщо не хочете сильно витрачатися, можете взяти гумову грушу, яка видуває повітря, я зазвичай обходжуся саме такий.

Як почистити MacBook

Очищення і дезінфекція ваших електронних пристроїв, чи то макбук або айфон - це не одне і те ж, принаймні у контексті мікробів. Звичайною серветкою можна видалити бруд з клавіатури, прибрати відбитки пальців з екрану і привести пристрій у товарний вигляд. Дезінфекція спиртовими серветками прибирає невидимі бактерії, які можуть викликати різні захворювання, адже уникнути постійного контакту із клавіатурою не можливо.

Як почистити клавіатуру MacBook

Для повсякденного чищення можна здути пил, використовуючи балон або грушу з повітрям. Про те, як правильно очистити клавіатуру повітрям, можна почитати в інструкції на сайті Apple.

Для щотижневого очищення використовуйте дезінфікуючі серветки. Але тут є проблема: сучасні MacBook ' постійно реагують на натискання клавіатури, причому навіть у вимкненому стані. Варто натиснути на будь-яку кнопку, і комп'ютер відразу увімкнеться. Звісно є вирішення! Якщо пам’ять пристрою дозволяє, можна встановити додаток KeyboardCleanTool від творців BetterTouchTool, додатки для кастомізації Touch Bar. Все, що робить цей застосунок - блокування клавіатури. Звісно за умови натискання кнопки у вікні програми.

Після цього можете спокійно протерти клавіатуру, не боячись випадково накляцати зайвого, також протерти трекпад і Touch Bar, якщо він у вас є. Головне - після протирання не закривайте одразу кришку ноутбука, дайте кілька хвилин йому висохнути.

Виділивши всього кілька хвилин в тиждень, ви зможете утримувати свій комп'ютер в чистоті і дезінфікувати його, що в умовах сучасності максимально важливо.

Як почистити екран MacBook

Перш ніж чистити екран комп'ютера MacBook, MacBook Pro або MacBook Air, вимкніть його і від'єднайте адаптер живлення. Зволожте м'яку тканину без ворсу і почистіть нею екран комп'ютера. Apple стверджує, що для зволоження можна використовувати воду, але спочатку можна злегка протерти екран дезінфікуючими серветками, а потім - м'якою тканиною.

Головне - робити це не дуже часто. Відбитки пальців з екрану запросто видаляються і звичайною тканиною для окулярів або мікрофіброю.

Ось які поради з чищення додатково дає сама Apple.

• Використовуйте тільки м'яку тканину без ворсу. Не використовуйте жорсткі тканини, рушники, паперові рушники або подібні матеріали.

• Не тріть занадто, аби не пошкодити його.

• Відключіть усі зовнішні джерела живлення, пристрої та кабелі.

• Не допускайте потрапляння рідин на продукт, якщо інше не вказано для конкретного продукту.

• Не допускайте потрапляння вологи в отвори.

• Не використовуйте розпорошувальні аерозолі, відбілювачі або абразивні матеріали.

• Не розпилюйте засіб для чищення безпосередньо на комп’ютер.

У випадку з iMac поради в цілому ті ж самі. Головне – спочатку вимкніть комп'ютер Mac і від'єднайте від нього шнур живлення і всі підключені пристрої. Для чищення поверхні комп'ютера використовуйте ту ж м'яку зволожену тканину без ворсу. Щоб очистити дисплей комп'ютера iMac, зволожте тканину для протирання з комплекту поставки (або іншу чисту м'яку тканину без ворсу) і протріть екран.

А як ви чистите клавіатуру та екран свого Mac?

Можливо, у вас є лайфхак або якийсь сумний досвід? Поділіться в коментарях або в нашому чаті!