Як зробити знімок екрана на Apple Watch

2018-12-10

 Не всі знають, але функція створення скріншотів доступна не тільки на таких пристроях як iPhone, iPad або Mac, але також і на Apple Watch. Зрозуміло, це не така необхідна опція як на смартфонах або комп'ютерах, проте все ж може стане в нагоді в деяких ситуаціях. Сьогодні ми докладніше торкнемося цієї теми і розповімо, як можна просто і легко зробити знімок екрана на Apple Watch.

Насправді функція створення скріншотів працює аналогічним чином  і на більш «серйозних пристроях». Але про все по порядку.

Насамперед необхідно переконатися, що опція створення скріншотів активована на iPhone. Для цього необхідно запустити програму Watch на вашому смартфоні, перейти в розділ «Мій годинник», далі зайти в «Основні», і потім активувати опцію «Включення знімків екрану».
Як тільки обрана необхідна інформація на Apple Watch, одночасно затискаємо Digital Crown і бічну кнопку. Якщо все зроблено правильно - екран «моргне» з відповідним звуком затвора камери.

Варто взяти до уваги, що скріншот зберігається не в пам'яті Apple Watch. Отриманий знімок екрана буде доступний на iPhone, і його можна буде переглядати за допомогою програми «Фото» у відповідному альбомі. Також слід врахувати, що при використанні режиму «Тренування», натискання Digital Crown і бічної кнопки призведе до її зупинки. Щоб відновити роботу, потрібно знову повторити комбінацію.
Все готово! Збережений скріншот  буде мати дозвіл 368 × 448 або 324 × 394 пікселів - у разі Apple Watch Series 4. І 312 × 390 або 272 × 340 - в разі старіших версій смарт-годинника Apple.