Як змінити анімацію зарядки в iOS 14

2020-12-31


Один з найбільш раритетних елементів в iOS - це індикатор зарядки смартфона. З моменту появи першого iPhone він лише злегка змінювався, підлаштовуючись під поточну стилістику оформлення системи.

В iOS 14 з'явилася можливість замінити даний індикатор на кастомну анімацію або індикатор рівня заряду з інших ОС.

Як встановити нову анімацію зарядки на iPhone

1. Завантажуємо безкоштовний додаток «Швидкі команди» з App Store.

2. Завантажуємо будь-який додаток з різними анімаціями зарядки. В App Store доступні такі варіанти: Charging Show, Charging Play і Charging Play +.

Такі програми працюють в двох режимах. Якщо запустити їх, коли смартфон не знаходиться на зарядці, зможете налаштувати параметри і вибрати відповідну анімацію. Якщо ж запустити утиліту, коли смартфон заряджається, побачите обрану анімацію і налаштований звуковий ефект.

3. Після цього створюємо просту автоматизацію в додатку Швидкі команди. Як події вибираємо Зарядний пристрій - Підключення, а в якості дії - запуск одного із зазначених вище додатків.

4. На останньому кроці відключаємо перемикач "Запитувати до запуску" і зберігаємо автоматизацію.

5. Відключаємо повідомлення про спрацювання автоматизації за нашою інструкцією.

Тепер при підключенні iPhone до будь-якого джерела живлення побачите нестандартну анімацію заряду і почуєте налаштований звук.

Зверніть увагу, що фактично смартфон знімає блокування і запускає додаток. Утиліта Charging Play, наприклад, сама закриється через кілька секунд після запуску, а iPhone заблокується через встановлений в настройках проміжок часу.