Як створювався новий Mac Pro

2019-06-10

В ході конференції для розробників WWDC 2019, публіці був представлений новий Mac Pro. Новинка виявилася цікавою в усіх сенсах - незвичайний дизайн, безкомпромісна продуктивність і, звичайно ж, модульність. Загалом все те, що багато хто чекав від лінійки професійних комп'ютерів. Але як саме створювався цей унікальний продукт? Про це розповів менеджер Apple Дуг Бракс. За словами Брукса, для створення продуктів для професійного сегмента була сформована спеціальна команда. Цей відділ отримав назву Pro Workflows.

Даний відділ вкладає величезні кошти в розвиток продуктів для професіоналів. І це вже виходить далеко за рамки Mac Pro, MacBook Pro або навіть iPad Pro.

Для створення Mac Pro були залучені велика кількість інженерів і розробників, включаючи представників професійної індустрії - все для того, щоб новий продукт максимально відповідав найвищим очікуванням і вимогам. Перед фахівцями було поставлено завдання - спроектувати робочу станцію таким чином, щоб вона була здатна виконувати завдання, які перед нею будуть ставити в майбутньому.

Ми не хотіли створювати продукт, який буде актуальний тільки зараз. Прекрасний приклад - відео 8К. Сьогодні практично ніхто не використовує цей формат, проте в майбутньому це буде професійним стандартом. Ми хотіли переконається, що ми зможемо забезпечити гідну продуктивність.

Чимала частина інтерв'ю була присвячена дизайну Mac Pro.

Дизайн Mac Pro унікальний у всіх сенсах - в інженерному та естетичному. Це рамка з космічної сталі. Це модульність. Це інноваційна система охолодження яка працює навіть тихіше ніж iMac Pro і Mac Pro попереднього покоління.

У попередньому Mac Pro було цілих 9 вентиляторів. Ми хотіли спростити СО і зробити її більш простим і елегантним. Ми вибрали повітряне охолодження з низьким опором. Повітря переміщається по всьому корпусу і забезпечує ефективний тепловідвід.