Функція Replay з">

В Apple Music з'явилася функція Replay. Вона формує плейлисти з ваших улюблених треків

2019-11-14
Функція Replay з')">

Ностальгія - це не про Apple. У Купертино звикли безжально позбуватися від тих технологій, які вважають безперспективними. Саме тому з нових смартфонів Apple зник Touch ID, з комп'ютерів - роз'єм USB-A, а нові MacBook позбулися сяючого яблучка на кришці. Але якщо питання не стосується технічного прогресу, а зачіпає виключно душевні фібри, в компанії не бачать в цьому нічого поганого. А щоб довести це, Apple додала в Apple Music функцію Replay, яка формує добірки найбільш прослуховує композицій, дозволяючи оцінити їх заново.

Функція Replay з'явилася в Apple Music сьогодні вночі. По суті, це звичайний плейлист, який формується автоматично на основі попередніх прослуховувань. Алгоритми сервісу підрахують, скільки часу в цілому ви витратили на прослуховування, скільки виконавців прослухали і підрахують точну кількість відтворень кожного треку. Після цього будуть обрані найбільш популярні композиції і вже на їх основі сформується щотижня оновлюваний плейлист.

Як подивитися історію прослуховувань в Apple Music

У Spotify подібна функція була і раніше. Вона називається Spotify Wrapped, а її мета полягає в підведенні підсумків року, давши користувачам уявлення про їх переваги в музиці і дозволивши їм заново насолодитися треками, які вони слухали протягом року, але тільки протягом обмеженого часу. Replay працює дещо по іншому принципу. Він не тільки дозволить звертатися до нього цілий рік, але і буде оновлюватися в автоматичному режимі, з огляду на зміни в смаках слухача.Зараз плейлист, який формується на основі попередніх прослуховувань, називається Replay'19. Однак уже в січні ви побачите, що його назва зміниться на Replay'20. Спочатку він буде порожнім, але в міру того, як ви будете користуватися Apple Music і слухати нові композиції, сервіс запам'ятає їх і, проаналізувавши, буде щотижня формувати для вас добірку улюблених вам треків, дозволяючи фактично в реальному часі стежити за своїм музичним смаком.

Функція Replay доступна не всім передплатникам Apple Music, а тільки тим, хто перейшов певний поріг прослуховувань. Тому я не отримав свою добірку, тому що користувався сервісом від сили пару тижнів на рік. В результаті, коли я перейшов по посиланню, що веде в розділ Replay, я отримав повідомлення про те, що мій плейлист не може бути сформований, тому що я прослухав недостатнє число композицій, щоб на їх основі скласти детальну зведення про мої уподобання. Правда, скільки часу потрібно приділити прослуховування, щоб все спрацювало, Apple не уточняет.Проверіть себе за допомогою Replay можна за цим посиланням. Функція працює на всіх платформах без винятку, а з недавніх пір - навіть в інтернеті. Можливо, ви пропустили, але цієї осені Apple представила інтернет-версію Apple Music, доступ до якої можна отримати прямо з браузера. Це означає, що тепер для прослуховування музики немає необхідності встановлювати спеціальний додаток, а досить просто мати підписку і пристрій з виходом в інтернет. Таким чином можна звертатися до Apple Music з  смартфонів, смарт-телевізорів і навіть холодильників.