Топ корисних додатків, які підтримують macOS 11 Big Sur

2020-11-19

Реліз macOS 11 Big Sur відбувся ще 12 листопада. Відразу після апдейту постало питання сумісності софту. Без оновлення деякі програми перестали виконувати свої базові обов'язки. Інші не підходили до нового інтерфейсу операційної системи. За певний час сталися позитивні зміни, тому огляд буде суперкорисним власникам macOS 11 Big Sur і забезпечить більш комфортне користування.

Додатки, наведені у списку нижче, повинні перш за все коректно працювати, а вже потім – відповідати зовнішньому вигляду системи. Деякі з них підтримують нові віджети для бокового меню. На жаль, не всі отримали відповідні значки, але і з цим вийде розібратися згодом.

1. Affinity Photo - топовий редактор для растрової графіки

Багатофункціональний графічного редактор, набагато зручніший за Adobe Photoshop.

Ця програма не просто адаптована під macOS 11 Big Sur. Ні, вона вже працює під управлінням чіпсета Apple M1, комп'ютери на базі якого, на момент написання статті, досі не надійшли в продаж.

2. Hidden Bar - менеджер значків в системному рядку меню

Перший безкоштовний додаток, який призначений для приховування зайвих значків з рядка меню операційної системи, принаймні, інші тематичні утиліти не зовсім виконували свої обов'язки миттєво. Власне, щоб приховати значки за допомогою Hidden Bar, потрібно просто перемістити їх вліво.

Завантажити Hidden Bar можна безкоштовно.

3. Magnet - зручне управління вікнами додатків

Утиліта Magnet призначена для зручного контролю розміру і розташування вікон на екрані свого комп'ютера. На ранніх збірках Big Sur програма не працювала, але сьогодні з нею взагалі немає проблем.

4. Spark - багатофункціональний поштовий клієнт

Розробники із студії Readdle, яка займається цим додатком, не поспішали з його оновленням під macOS 11 Big Sur. Спочатку у клієнта електронної пошти була невірна форма вікна, яка особливо впадала в очі при повноекранному використанні. Добре, що це непорозуміння швидко виправили.

Завантажити Spark можна безкоштовно.

5. Agenda - особливий менеджер професійних проектів

Цей додаток змінює погляд на планування. У ньому первинне не конкретне завдання, а набір інформації, яка її пояснює. В іншому програма поєднує в собі можливості планування і заміток. Додаток отримав багато позитивних відгуків.

Завантажити Agenda можна безкоштовно.

6. WaterMinder - контроль споживаної рідини

Додаток для тих, хто стежить за кількістю спожитої рідини. У нього є аналог для iPhone для паралельного використання, але найцікавіше – набір оновлених віджетів для бокового меню операційної системи. В Big Sur сюди хочеться заглядати знову і знову.

7. Orbit - моніторинг витраченого на що-небудь часу

Додаток для віддаленої роботи, яке тарифікується з урахуванням часу. Воно дає можливість порахувати, скільки годин, хвилин і секунд пішло на конкретне завдання, щоб пред'явити замовнику необхідну звітну інформацію. Окрім іншого, за допомогою Orbit зручно контролювати і себе самого.

Завантажити можна Orbit безкоштовно.

8. Parcel - для очікуваних посилок

Достатньо старий та досить-таки популярний додаток для відстеження посилок також оновився. Основною його перевагою є взаємодія зі значним переліком сервісів, які агрегуються в одному зручному інтерфейсі. Дуже корисний із професійною метою.

Завантажити Parcel можна безкоштовно

9. HabitMinder - відмінний тренер для виховання звичок

Так, цей додаток призначений для тренування звичок. Кажуть, якщо повторювати одну і ту ж дію протягом 21 дня, вона стане чимось буденним і не буде викликати дискомфорту. За допомогою цього додатку протриматися ці критичні три тижні буде простіше.

Завантажити HabitMinder можна безкоштовно.

10. Things 3 - професійний менеджер для завдань

Якщо завдання не записане в Things 3, вона не буде виконане – ось головне гасло цього додатку. Він дає можливість розбивати справи за цілими групами і окремими проєктами, а потім планомірно виконувати без зриву дедлайнів.

11. Anybuffer - універсальне сховище для інформації

Цікавий додаток, який збирає найрізноманітнішу інформацію з інтернету. Він вміє зберігати посилання, зображення, ролики і будь-які інші дані. Цікаво, що додаток розумно розбиває все це за категоріями і дає максимально простий доступ до того, що може вас зацікавити.

Завантажити Anybuffer можна безкоштовно.

12. iStatistica - інформер стану комп'ютера Apple

Цей додаток призначений для тих, хто любить тримати завантаженість свого комп'ютера під контролем. За допомогою нього вийде швидко побачити кількість вільного місця в сховищі, завантаження оперативної пам'яті і стан мережі Wi-Fi. Так, це дійсно важлива річ.

13. Magic Battery Mini - заряд акумулятора по Bluetooth Цей додаток показує заряд акумулятора ваших аксесуарів, які підключені до Mac через Bluetooth. Це, в тому числі, стосується клавіатури і миші, які швидко розряджаються.