Що відомо про iPhone 9 (SE 2). Найбільш очікуваний айфон 2020 року

2020-02-04

Всім привіт! Сьогодні ми б хотілиипоговорити про новий бюджетний iPhone, який повинен вийти вже в березні 2020 року - iPhone SE 2 або ж iPhone 9.

Плутанина в назвах викликана різною інформацією, що надається різними інсайдерами. Але точного варіанту поки немає, і дізнаємося ми його, тільки після офіційної заяви Apple.

А зараз давайте подивимося характеристики, які були опубліковані на ресурсі AppleHub.

Так що ж нас чекає?

Якщо вірити джерелу, то iPhone SE 2 отримає наступне оснащення:

1. 4,7-дюймовий рідкокристалічний Retina HD дисплей
Це трохи засмучує - багато, напевно, хотіли б OLED і причому з трохи більш маленькими рамками. Але з іншого боку, це додаткова економія, і нехай кольору будуть не такими насиченими, зате вийде більш дешево.

2. Корпус зі скла і алюмінію з механічною кнопкою
Тут Apple залишилися вірні своїм традиціям - ніякого пластику, тільки скло і метал, тільки преміальний вид.

Ну, а механічна кнопка для тих, хто переходить з iPhone 5, 6, SE, 7, або 8, не викличе ніяких суперечок. До того ж, можна заощадити на Face ID (його в iPhone SE 2 цієї статті не буде) і поставити Touch ID, який багато хто вважає більш зручним і безпечним. Взагалі поширена версія, що iPhone SE 2 буде виглядати в точності, як iPhone 8, але це знову ж таки лише припущення.

3. 12 МП основна камера
З цього приводу важко сказати щось однозначно. Видно, що Apple вирішила не розпорошаться з безліччю камер, як це роблять інші виробники, і вбудувати лише одну.

Що ж стосується якості, то тут все знову залежить від Apple - якщо вони поставлять модуль від iPhone 11, то все буде добре, а якщо від більш ранніх моделей (найбільш ймовірно від iPhone Xr) - доведеться сподіватися на хороші алгоритми обробки фотографій.

4. Touch ID
5. Процесор A13 Bionic

Одна з найприємніших новин. Флагманський чіп в бюджетний устрій, та ще й від Apple.

Якщо це правда, то ми отримаємо вкрай потужний пристрій, як для ігор, так і для роботи.

6. 3 Гб оперативної пам'яті
Якщо процесор A13 - це добре, то 3 Гб оперативної пам'яті в 2020 році вже може і не вистачити, і в такому випадку, гарне враження від потужного чіпа буде зіпсовано. Однак, тут все залежить від оптимізації, і можливо iOS зможе витягнути пристрій навіть з невеликою оперативкою.

7. Акумулятор на 2000 мАг

8. LTE
Без коментарів.

9. Захист по IP68
А ось тут Apple порадувала нас приємною дрібницею (хоча це дуже навіть не дрібниця). iPhone SE 2 цієї статті не буде боятися ні води, ні пилу. Додатковий стимул до покупки.

10. Lightning
І хоча Європі розглядають закон про продаж смартфонів тільки з USB-C і вже більшість виробників телефонів також перейшло саме на цей роз'єм, Apple вперто продовжує гнути свою лінію

Будемо спостерігати, що з цього вийде.

11. Бездротова зарядка

Несильно дивує при наявності корпусу зі скла та металу, а також виробника в особі Apple, але все одно радує.

12. Вбудована пам'ять на 64 Гб або 128 Гб
Начебто нормально, але що робити, якщо буде потрібно більше ніж 128 Гб, а щодо можливості розширення пам'яті поки нічого не відомо.

13. Ціна

Якщо вірити джерелу, то iPhone SE 2 буде коштувати від 399 доларів в мінімальній комплектації.