Що таке ключ відновлення в iOS 14, труднощі увімкнення та особливості роботи

2021-01-06

Захист облікового запису Apple ID - важлива річ. Тому доволі корисно захистити його до винекнення будь-якої проблеми. Далі розберемося, як це зробити. Цілком логічно, що за допомогою надійного пароля, який не використовується більше ніде. 

Часом вигадувати складну захисну комбінацію, що складається з великої кількості символів, досить складно, багато хто користується менеджерами паролів. Правда, довіряють їм не всі. По-перше, це недостатньо безпечний спосіб зберігання паролів, а, по-друге, врятувати від несанкціонованого входу може тільки двухфакторна аутентифікація. А на випадок відновлення доступу до аккаунту є так званий ключ відновлення.

Apple додала в iOS 14 малопомітне, на перший погляд, нововведення, що дозволяє відновити доступ до облікового запису Apple ID. Це так званий ключ відновлення. Це 28-символьний код, який дозволяє самостійно скинути пароль або відновити доступ до Apple ID. Його використання не є обов'язковим, але забезпечує додаткову безпеку вашого облікового запису. Так, принаймні, говорить Apple. Що ж, спробуємо розібратися, як його включити і як користуватися.

Як увімкнути ключ відновлення Apple ID

Ввімкнути код відновлення можна тільки на пристроях з iOS 14, iPadOS 14 або macOS Big Sur. Тільки ці версії ОС вмикають відповідний параметр. Враховуйте це, якщо раптом не зможете знайти його у себе.

• Перейдіть в «Налаштування» і відкрийте свій профіль;

• Вкладка «Пароль і безпека»;

• Прокрутіть вниз і натисніть «Ключ відновлення»;

• У вікні ввімкнете «Ключ відновлення»;

• Введіть код-пароль і запишіть запропонований ключ;

• Підтвердіть, що ви записали його, вказавши на наступному екрані.

Після створення ключа відновлення ви більше не зможете використовувати функцію відновлення облікового запису. Незважаючи на те що результат у обох процедур один і той же - відновлення доступу до Apple ID, - Apple розділяє їх через процесуальні відмінності. У разі відновлення паролю від аккаунту, запит направляється самою Apple, а при використанні ключа відновлення засобом відновлення служить інший пристрій, який запитує цей самий ключ.

Щоправда відновити ключ відновлення вже не можна. Якщо ви його втратите, вже не залишиться можливості скинути цей ключ або повернути його. Тому важливо записати ключ і зберегти в надійному місці.