Заміна заднього скла iphone 11

2019-05-26

Не всі були в захваті від того, що Apple, починаючи з iPhone 8, повернулася до скляних корпусів своїх смартфонів. Так, це красиво, і бездротова зарядка з іншим матеріалом поки неможлива, однак надійність і міцність такої конструкції в порівнянні з алюмінієвою під великим питанням. Переживання не опинилися безпідставними - багато хто зіткнувся з розбитим склом на задній стінці iPhone.

Здавалося б, замінити потрібно тільки заднє скло, що тут складного? Адже це не дисплейний модуль. Та й в тих же iPhone 4 / 4s, де теж була скляна задня панель, вона змінювалася за лічені секунди. Однак існує безліч тонкощів, про які багато хто не підозрюює (наприклад, інженери використовують для цього справжній лазер). Ми попросили фахівців сервісного центру Apple Room розповісти, як змінюється скло на задній панелі iPhone Xs Max (спойлер - в домашніх умовах зробити це якісно просто неможливо).

Незважаючи на те, що змінюється задня деталь, інженер знімає екран. Зроблено це не тільки для зручності ремонту iPhone, але і в цілях безпеки - можна випадково натиснути і пошкодити дисплей.
Щоб не пошкодити шлейфи, екран відкривають зліва направо, після чого спочатку відключають акумулятор (щоб знеструмити пристрій), а потім інші шлейфи. 

Як тільки дисплейний модуль знятий, настає час роботи лазера. Навіщо він потрібен? Лазер з філігранною точністю видаляє фарбу і фіксує заднє скло клей, будь у вас чорний або золотий iPhone, а також клейову основу, за допомогою якої з'єднуються скло і корпус. Робить він це швидко і акуратно - невеликий шматок фарби залишається близько котушки бездротової зарядки, де знаходиться додатковий захист.

За роботою лазера можна поспостерігати на відео, яке ми зняли під час ремонту - заворожує, чи не так?

Після того, вся фарба і клей будуть видалені, інженер приступає до видалення окантовки камери. Без невеликої бормашини тут не обійтися. Не варто хвилюватися, потім на її місці виявиться нова деталь.

Коли всі роботи по демонтажу елементів проведені, можна приступати до демонтажу залишків скла на задній стінці. Це один з найскладніших етапів, оскільки фахівцеві потрібно бути максимально акуратним, щоб не порізатися і видалити залишки клею. Готово, можна встановлювати нове скло! Збірка здійснюється в зворотній послідовності, на цьому ж етапі встановлюється і рамка камери.

Пора і дисплейний модуль повернути назад - але не просто приклеїти, а спочатку покласти спеціальну вологостійку гумову проклейку. Це спеціальний шар між корпусом і склом, який захищає від небажаних потрапляння рідин.

Ми навіть і не говоримо про те, що самостійно проводити подібні операції не можна. Мало того, звертатися слід в перевірені сервісні центри, де працюють кваліфіковані фахівці, адже iPhone (особливо останні моделі) з його компонентів є дуже крихким і дорогим пристроєм. Довірте заміну заднього скла на iPhone професіоналам - сервісний центр Apple Room не тільки якісно виконує всі ремонтні роботи техніки Apple, але і дає гарантію на свою роботу.   Чекаємо Вас за адресою м. Львів вул. Гавришкевича 4.