Що робити, якщо Apple Watch не працюють після оновлення iPhone до iOS 13

2019-06-06

Після поновлення iPhone до iOS 13 (і установки watchOS 6 на годинник) багато хто зіткнувся з проблемою відправки повідомлень з телефону на Apple Watch. Нічого дивного в цьому немає (все-таки перша бета-версія, можна пробачити), проте користуватися годинником хочеться, а виходить, що вони не можуть створити «надійну» пару з iPhone.

Вирішення цієї проблеми ми знайшли на форумі розробників Apple - правда, для цього доведеться піти на досить радикальні заходи.

Що робити, якщо Епл Вотч не працює після оновлення iPhone до iOS 13
Відкрити програму «Watch», розірвати пару зі своїм годинником;
Скинути Apple Watch до заводських налаштувань;
Зайти в налаштування iPhone, змінити регіон на «США», а мову - на «англійську»;
Знову налаштувати годинник за допомогою програми-компаньйона;
Можна повертати настройки регіону і мови на «українські».

Відзначимо відразу, що даний спосіб допомагає тільки в тому випадку, якщо у вас вже встановлена iOS 13 на iPhone, при цьому на годиннику може бути ще watchOS 5. Інша поширена проблема пов'язана з тим, що спочатку користувачі оновлюють годинник до watchOS 6, а вже потім приступають до оновлення iPhone. ТАК РОБИТИ НЕ МОЖНА! Якщо у вас піде щось не так при установці iOS 13 beta на iPhone, користуватися годинником, повернувшись на iOS 12, вже не вийде. Втім, якщо скористаєтеся нашою інструкцією, все повинно пройти гладко.

Як скинути епл вотч до заводських налаштувань

Для скидання Apple Watch до заводських налаштувань, вам потрібно виконати такі кроки:

  1. Відкрийте "Watch" на iPhone: Відкрийте додаток "Watch" на вашому iPhone.
  2. Виберіть ваш пристрій: Торкніться вкладки "Мої годинники" в верхньому лівому куті, яка показує ваш пристрій.
  3. Скидання до заводських налаштувань: Прокрутіть сторінку до самого низу і натисніть "Скинути години".
  4. Підтвердіть дію: Підтвердьте, що ви дійсно хочете скинути ваші години до заводських налаштувань. Вам може бути запитано ввести пароль вашого Apple ID для підтвердження.
  5. Очікуйте завершення процесу: Після підтвердження години Apple Watch почнуть процес скидання до заводських налаштувань. Цей процес може зайняти деякий час, і після завершення години вимкнуться і будуть готові до налаштування, як нові.

Це скине всі дані на Apple Watch і поверне їх до стану, аналогічного новим годинам, які ви вперше активували. Пам'ятайте, що всі дані, програми і налаштування будуть втрачені після скидання до заводських налаштувань, тому зробіть резервну копію важливих даних, якщо потрібно.