Що приховує середина Apple Watch 5 та Apple Watch 4?

2021-04-09

Інженери-дослідники продукції Apple продовжують розбиратися з бестселерами та перевірять заявлені відомості про гаджети. Все ж усім було би цікаво дізнатися чи обманює компанія користувачів, адже дивитись крізь призму рожевих окулярів, звісно, ніхто не хоче. Цього разу розповімо про дослідження препарування Apple Watch 5 та 4, щоб дізнатися, чим же вони відрізняються, а заодно і оцінити їх ремонтопридатність.

Візуальне порівняння двох моделей не відразу дозволяє відрізнити годинники. Вірний спосіб - перевернути їх тильною стороною, а потім подивитися, де саме вказано серію. Процедура розкриття корпусу була максимально простою: тонкий скальпель відмінно впорався із завданням. Далі - цікавіше!


Розбір Apple Watch 5

На задній частині дисплея автори огляду сподівалися побачити те, що саме змушує дисплей постійно горіти. Розробники заявляли, що використовують для цього нові програмно-апаратні поліпшення, вдосконалені драйвери дисплея і новий чіп управління живленням.

Звичайний і рентгенівський знімки верхньої панелі Apple Watch 5

На ділі ж причина, що дозволяє дисплею працювати весь день, прихована глибоко всередині. Мова йде не тільки про вище згадані нововведення, а й про технології LTPO, запатентовані Apple кілька років тому. Покращений або навіть зовсім новий датчик освітленості, а також новий зменшений гіроскоп інженери змогли побачити за допомогою рентгена.

Батарея Apple Watch 5 і Apple Watch 4

Акумулятор 5-ї серії по ємності більше на 1,4% в порівнянні з четвертою: він став 296 мАг, а був 291,8 мАг. Тому інженери логічно припустили, що дисплей дійсно багатьом зобов'язаний не гігантської батарейці, а суттєвим апаратним доопрацюванням.

Процес розбору Apple Watch 5

«П'ятірка» містить в два рази більше пам'яті, новий гіроскоп, але в ній встановлений точно такий процесор і GPU, що і в попередній версії. Однак, незважаючи на це подібність, а також фактично однакове розташування компонентів на платі, одна зміна різко впадає в очі: шлейфи у поточній і попередньої моделі абсолютно різні, тому запчастини від Apple Watch 4 до нових не підійдуть.

Apple Watch 5 і Apple Watch 4

В кінці матеріалу фахівці перевірили заяву Apple про те, що компанія використовує «стовідсотковий перероблений алюміній», і відзначили, що турбота про навколишнє середовище, як і використання переробленої сировини, дуже важливі. І це дійсно так , крім того, алюмінієві корпуси виглядають дуже красиво, а титанові ще гарніше!

В результаті Apple Watch отримали 9 балів з 10 у рейтингу ремонтопридатності.