Приховані функції «Нотаток» на iPhone. Інші застосунки так не вміють!

2021-07-07

Розробники з Купертіно щорічно додають десятки додаткових можливостей у всі стандартні програми iPhone. Деякі фішки показують на презентації операційної системи або висвітлюють в прес-релізах, а деякі доводиться знаходити і дізнаватися самостійно.

Ми провели власну розвідку та знайшли для вас три прихованих можливості застосунку «Нотатки» в iOS, які зроблять роботу з програмою швидшою і комфортнішою.

1. Швидке виділення заміток

Ця можливість iOS знадобиться при наведенні порядку в додатку або перенесення заміток між папками. Щоб не переносити кожен запис окремо, можна зробити все одним швидким рухом.

Для активації швидкого виділення просто проведіть по списку заміток двома пальцями вгору або вниз.

Такий спосіб виділення об'єктів присутній і в інших стандартних додатках за наявності списку, наприклад, в поштовому клієнті.

2. Швидке форматування тексту

Стандартний застосунок для нотатків давно має базові настройки форматування тексту. За допомогою спеціальної панелі можна перетворити будь-який текст в список, підзаголовок або заголовок.

Налаштування формату відбувається в спеціальному меню, що відкривається при натисканні на кнопку "Аа". Не всі знають про можливість швидкого форматування тільки що введеного тексту шляхом затиснення піктограми "Аа".

Це дозволить форматувати текст одразу без переходу в додаткове меню.

3. Перетворення заміток в нагадування

Ще одна корисна можливість стандартного "нотатника" - швидке перетворення замітки в нагадування. Ця функція знадобиться, наприклад, якщо захочете в лише в декілька кліків створити зі списку покупок або переліку справ нагадування з повідомленням за місцем або часом.

Копіювати текст і переносити його між додатками не доведеться.

Отож:

- виділіть частину замітки, яку хочете перетворити в нагадування;

- контекстному меню натисніть «Поділитися»;

- виберіть програму «Нагадування» і вкажіть потрібні параметри для нового запису.

Тепер ви зможете комфортніше користуватися стандартним застосунком «Нотатки» на iPhone і забути про сторонні програми та сервіси.