Презентація Apple "Привіт, швидкість": Очікується чотири нових iPhone 12

2020-10-13

Яким буде айфон 12?

Айфон 12 - прийдешній смартфон Apple зразка 2020 року, який покладе початок новому циклу iPhone. Про iPhone 12, iPhone 12 Plus, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max вже зараз відомо багато. Смартфони отримають повноцінний редизайн, оновлені дисплеї, камери незвичайного типу і безліч інших особливостей. У цій статті ми зібрали всю достовірну інформацію про майбутніх iPhone, відому на поточний момент. Прочитавши матеріал, багато хто з вас точно захочуть почати відкладати гроші до осені.

Скільки буде нових iPhone

У 2020 році Apple випустить чотири нових смартфона. Про це повідомили різні джерела, включаючи авторитетного аналітика Мін-Чі Куо і перевіреного інсайдера Джона Проссером. Згідно з даними їх джерел, восени 2020 року вийдуть:
5,4-дюймовий iPhone 12,
6,1-дюймовий iPhone 12 Plus,
6,1-дюймовий iPhone 12 Pro,
6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max,

Всі нові смартфони Apple зразка 2020 року матимуть OLED-дисплей. Однак зауважимо, що Apple не перестає випускати нові смартфони з рідкокристалічними екранами. У квітні компанія випустила iPhone SE 2-го покоління з екраном, а на весну 2021 року, згідно з витокам, у Apple запланований запуск iPhone SE 2 Plus з 5,5-дюймовим РК-дисплеєм, як у iPhone 8 Plus.

Назва

Ще буквально кілька років тому не було ніяких сумнівів в тому, як Apple буде називати свої нові смартфони. За iPhone 5 йшов iPhone 5s, а після все чекали iPhone 6 і iPhone 6s слідом. Без сюрпризів, повна стабільність.

Але все змінилося після виходу iPhone X. Apple почала вправлятися в нейминге. Дійшло до такого, що останній 6,5-дюймовий смартфон компанії називається iPhone 11 Pro Max. Кому в 2015 році скажи, що таку назву скоро буде у айфона, той би точно не повірив.

Самою ж Apple такі назви, схоже, подобаються. На поточний момент немає ніяких явних витоків про те, як будуть називатися iPhone зразка 2020 року. Є тільки припущення на підставі назв останніх моделей iPhone.

Найімовірніше, Apple назве такі смартфони iPhone 12, iPhone 12 Plus, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max, за аналогією з попередніми моделями. Назви громіздкі, але заплутатися в них не вийде.

При цьому, «стартова» і менш дорога модель iPhone 12 буде мати 5,4-дюймовий дисплей. iPhone 12 Plus - 6,1-дюймовий, iPhone 12 Pro - теж 6,1-дюймовий, а iPhone 12 Pro Max - 6,7-дюймовий. Це підтвердив все той же експерт Мін-Чі Куо.

Дизайн 

 Нові iPhone будуть мати оновлений дизайн. Apple сильно змінить зовнішній вигляд своїх смартфонів вперше за три роки. Головне нововведення буде пов'язано з формою корпусу. Сполучна рамка перестане бути округлої, її кути будуть прямими. За словами Мін-Чі Куо, таке дизайнерське рішення зробить нові iPhone схожими на вже став легендарним iPhone 4. Також прямокутні бічні грані iPhone 12 будуть схожі з гранями планшетів iPad Pro останнього покоління. До слова, коли Apple тільки представила iPad Pro 2018 у новому дизайні, експерти відразу припустили швидку появу аналогічних заходів в iPhone. Після цю інформацію підтвердили і інші витоку.

Використовувані для корпуса iPhone 12 матеріали зміняться. В першу чергу, нові айфони матимуть металеву раму з більш складною конструкцією з застосуванням нової технології лиття. Рама буде з'єднувати цільні захищені скла, які накриють лицьову і задню поверхні корпусу.

Як повідомив Мін-Чі Куо, через використання унікальних для iPhone технологій збільшиться вартість виробництва. За словами аналітика, максимальне збільшення може скласти 60%. Як сильно це вплине на підсумкову ціну iPhone 12 невідомо.

Також фахівець наголосив, що прямокутні рамки в стилі iPhone 4 і нові матеріали змінять зовнішній вигляд новинок «значно». Відзначимо, що аналітик зазвичай не розкидається подібними заявами. Найімовірніше, нас дійсно чекає потужний редизайн iPhone.

Дизайн iPhone 12 буде оновлений і на лицьовій поверхні. Оприлюднені CAD-креслення смартфона підтвердили, що рамки по периметру екрану зменшаться відразу на 40% в порівнянні з iPhone 11 і iPhone 11 Pro. Верхня рамка екрану, вона ж «чубчик», не зникне повністю, а буде скорочена приблизно в два рази.

Бічні і нижня рамки в нових iPhone будуть скорочені з 2,5 мм до 1,5 мм. Крім цього, Apple зробить корпусу нових смартфонів більш тонкими. Зокрема, як з'ясували джерела інсайдера Макса Вайнбаха, товщина iPhone 12 Pro Max складе 7,4 мм проти 8,8 мм iPhone 11 Pro Max.

Крім всіх перерахованих джерел редизайн iPhone 12 підтвердило авторитетне видання Bloomberg. У квітні воно написало, що Apple веде роботу над новими iPhone в стилі iPad Pro з оновленою формою корпусу.

iPhone 12: огляд, характеристики, дата виходу, ціна в Росії

Нові iPhone отримають значущі зміни в зовнішньому вигляді по всьому корпусу. Мін-Чі Куо впевнений, що редизайн дозволить смартфонам стати неймовірно популярними у споживачів.

До речі, експерт підвищив свої очікування від продажів iPhone після появи витоку про редизайн. Тепер фахівець вважає, що в 2020 році Apple продасть відразу 85 млн смартфонів. Для порівняння, в 2019 році цей показник буде дорівнює приблизно 75 млн.

Дисплей

Всі нові смартфони Apple зразка 2020 року матимуть OLED-екрани. Про це заявили провідні аналітики, а також вказали потенційні постачальники Apple.

Компанія домовилася з компаніями LG і BOE про постачання OLED-екранів для майбутніх iPhone. Apple знадобилися нові постачальники через те, що одна компанія Samsung не зможе виробити необхідну кількість екранів.

Як зазначалося вище, нові айфони будуть оснащені екранами з діагоналлю 5,4-, 6,1- і 6,7 дюйма. Поки немає ніякої інформації про характеристики екранів. Дозвіл, щільність пікселів на дюйм, яскравість, динамічний діапазон і інші деталі невідомі.

Проте, вже зараз з дисплеєм одного з майбутніх iPhone пов'язаний один дуже цікавий факт. Який готується до запуску 5,4-дюймовий «iPhone 12 Pro» стане першим в історії Apple флагманом, в якому діагональ екрану стане менше, а не більше.

Подібне станеться вперше. За словами експертів, це буде означати те, що Apple все-таки прислухається до споживачів. Компанію давно просять випустити ще один компактний iPhone, але замість цього максимальна діагональ смартфонів тільки зростає. У наступному році вона досягне абсолютного рекорду в 6,7 дюйма.


iPhone 12 (концепт)

На цьому тлі 5,4-дюймовий iPhone буде виглядати вкрай компактним. Більш того, він насправді виявиться невеликим.

В одній з наших публікацій про iPhone 12 ми прорахували найбільш ймовірні габарити 5,4-дюймової моделі. Вони повинні скласти 134 × 66,4 мм. Для порівняння, габарити 4-дюймового iPhone SE - 123,8 × 58,6 мм. Різниця зовсім невелика.

При цьому, вдивлятися в екран не доведеться. В такому компактному корпусі вміститься 5,4-дюймовий дисплей з мінімальними рамками. Екрану буде досить для того, щоб комфортно переглядати контент будь-якого типу.

Дисплеї нових iPhone 12 матимуть частоту оновлення 120 Гц. Про це влітку 2020 року заявив відомий інсайдер Ice Universe. Згідно витоку, в настройках iPhone можна буде вибирати частоту оновлення екрану вручну. Користувачі зможуть ставити 60 Гц при звичайному використанні смартфона для збереження заряду акумулятора і вибирати 120 Гц для ігор.

Процесор і пам'ять

За продуктивність iPhone 12, iPhone 12 Plus, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max буде відповідати система на процесорі Apple A14. На сьогоднішній день про новому чіпі немає ніякої інформації.

У нових iPhone повинен бути збільшений обсяг оперативної пам'яті. У всіх айфонів зразка 2019 року по 4 ГБ ОЗУ - прогресу в порівнянні з iPhone XS / XS Max не відбулося. Очікується, що майбутні «iPhone 12» отримають по 6 ГБ оперативної пам'яті. По крайней мере, флагманські моделі.

iPhone 12: огляд, характеристики, дата виходу, ціна в Росії

Об'єм вбудованої пам'яті в нових iPhone повинен стати більше. Причина та ж - Apple залишила вбудовану пам'ять без змін в iPhone 11 в порівнянні з iPhone XS.

Передбачається, що Apple буде слідувати трендам. Обсяг пам'яті в стартовій версії смартфонів може стати дорівнює 128 ГБ. Середня модель отримає - 512 ГБ, максимальна - 1 ТБ, за аналогією з останніми смартфонами Samsung.

Втім, прямо зараз інформації про вбудованої пам'яті iPhone 12 - це здогадки інсайдерів. В реальності все буде залежати від того, чи вважає сама Apple правильним продовжувати «гонку гігабайтів».