Презентація 10 вересня 2019 року: чим Apple здивувала світ цього разу

2019-09-11

10 вересня відбулася знакова подія для світу техніки, адже Apple провела чергову презентацію новинок, де представила найсвіжіші новинки цього року. На презентації були висвітлені три нові iPhone 11, Apple Watch Series 5, з новою операційною системою та зробила декілька поліпшень в роботі додаткових сервісів.

Три iPhone 11 – три камери, новітній стиль та яскрава палітра кольорів

Компанія Apple вирішила здивувати всіх фанатів, випустивши 3 нових телефони, хоча iPhone 11 Pro Max є збільшеною копією iPhone 11 Pro. Дизайн телефонів майже не отримав змін, хоча є деякі деталі, на які потрібно звернути окрему увагу. Відтепер задня панель повністю скляна, вироблена з цільного блоку матеріалу, що дозволило добитися ідеальної рівності поверхні. Бокові частини корпусу як завжди виконані з переробленого алюмінію матового кольору. Гамма телефонів доповнилася цікавими кольорами. Для iPhone 11 – це бузковий, блакитний, жовтий та салатовий, а для iPhone 11 Pro – зелений.

Порівняння телефонних новинок від Apple 2019 року.

Характеристики

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

Екран

6,1 дюйма

LCD-дисплей

5,8 дюйма

OLED Super Retina

6,5 дюйма

OLED Super Retina

Процесор

A13 Bionic

A13 Bionic

A13 Bionic

Оперативна пам'ять

6 Гб

6 Гб

6 Гб

Розблокування

Face ID

Face ID

Face ID

Основна камера

12 Мп подвійна:

12 Мп потрійна з

12 Мп

Фронтальна камера

12 Мп

12 Мп

12 Мп

Батарея

3179 мАг

3174 мАг

3650 мАг

Кольори

Yellow, Purple, Green, White, Black

Gold, Space Gray, Silver, Midnight Green

Gold, Space Gray, Silver, Midnight Green


Найбільше змін торкнулося камери. iPhone 11 обладнаний подвійним об’єктивом 12 Мп з ультра ширококутним об’єктивом, що дозволяє робити знімки в 4 рази більше. До основного функціоналу додали розпізнавання обличчя тварин, щоб швидко фокусуватися при зйомці улюбленців. Моделі iPhone 11 Pro Max отримали ще більш технологічну камеру, що оснащена технологією Deep Fusion – поєднання 9 знімків в одному. Для кожного телефону розробники залишили флагманський процесор A13 Bionic, що забезпечує швидку та якісну роботу гаджету.

Apple Watch Series 5 – функціональність вже не має меж

Найпомітнішою зміною, що торкнулася розумних годинників Apple Watch є зміна технології роботи екрану. Always On Display Retina – це новітня розробка, що не має жодних аналогів серед подібної техніки. Тепер дисплей буде завжди працювати, а щоб автономність не була низькою, при необхідності яскравість екрану знижується. Годинник буде працювати 18 годин при повному навантаженні.

До основного функціоналу Apple Watch, що вже був представлений в серії 4 покоління, розробники додали компас, висотомір, покращили мапи для точного орієнтування в просторі. Залишилася і Fall Detection система, що реагує на падіння чи непередбачені зміни пульсу, станів, що можуть загрожувати людині. Кольорова гамма годинників Apple Watch Series 5 розширилася декількома кольорами – жовтий, синій та яскраво-рожевий, а акцент компанія зробила на нейлоновому матеріалі.

Компанія Apple не залишилася осторонь жіночих проблем, та додала в нову розробку програму, що відстежує циклічні зміни в організмі прекрасної половини людства. Також він може давати поради стосовно окремого дня, задля того, щоб жінка почувалася якнайкраще, не залежно від циклу.

В США заявлена ціна Apple Watch Series 5 в 399 доларів, але в Україні вона буде відома 20 вересня, коли стартує продаж новинок. Покупцям вона буде доступна в титановому, алюмінієвому, стальному та керамічному корпусі.

iPad с діагоналлю 10,2 дюйма

Найбільше здивувала компанія Apple випуском нової операційної системи для iPad. Модель 7 покоління стала помітно збільшена, в порівнянні з попередником. Планшет отримав процесор A10 Fusion, що забезпечує високу продуктивність роботи, навіть при користуванні важкими програмами. Відтепер гаджет буде працювати на iPadOS, що дещо відрізняється від стандартної iOS. Як зазначає розробник – вона створена спеціально для даного виду техніки, тому з таким поновленням, планшети будуть працювати набагато продуктивніше. Вмонтована і камера на 8 Мп.

iPad 7 покоління доповнений Apple Pencil першого покоління, вона зручна для виконання малюнків, написання нагадувань, креслень. В набір інструментів було додано нові, що значно оновило палітру та розширило можливості для роботи і творчості.

Розширився і набір жестів Multi-Touch, робота з текстом відтепер буде відбуватися набагато швидше. Розробники зробили все, щоб прибрати незручності при редагуванні та виділення необхідних фрагментів, тож тепер всі необхідні зміни можна робити майже одним жестом.

Нововведення, про які неможливо не згадати

Інтернет-кінотеатр Apple – компанія повідомила про запуск 1 листопада 2019 року, він буде функціонувати у понад 100 країнах світу. Підписка на перегляд фільмів буде платною – 4,99 доларів на місяць. Також будуть доступні Apple Arcade – ігрова стрімінгова платформа.

Телебачення від Apple буде мати унікальний контент. Компанія заявляє, що глядачам будуть доступні фільми та серіали у найвищій якості, новітні документальні проекти. Зак Ван Амбург заявляє, що кожен любитель кіноіндустрії знайде собі до смаку фільми чи телепередачі, завдяки Apple TV+.