iMac 2021: що розповіли про оновлення інженери Apple?

2021-05-05

Маркетолог Коллін Новіеллі та інженер Навпріт Калоті з компанії Apple поділилися цікавими фактами про новий iMac 2021.

У новому подкасті «Upgrade» на Relay FM представники Apple розповіли, чому компанія вирішила повернутися до яскравого дизайну, навіщо було залишине так зване «підборіддя» і куди подівся логотип з передньої частини iMac.

Новий дизайн iMac 2021 викликав чимало обговорень в мережі. Тож не дивно, адже Apple повністю переробила корпус, помітно зменшила товщину рамок та і самого моноблока. Проте багато кому не припав до душі такий дизайн через нижню білу частину - «підборіддя». З цього приводу висловилася маркетолог Коллін Новіеллі з компанії Apple, яка відповідає за маркетинг продуктів Mac у всьому світі. За її словами, новий iMac отримав сірі рамки, для того, аби не створювати контраст (як це може бути з чорними рамками) і, таким чином, ефектно подовжити сам екран. «Підборіддя» на нижній частині, де, власне, і знаходяться всі головні компоненти моноблока, зробили білим, аби надати iMac «ефект світіння». Також Коллін акцентувала увагу на тому, що новий iMac отримав товщину 11,5 мм, тому він займає на 30% менше місця, ніж попередній 21.5-дюймовий. Логотип з «підборіддя», за словами Коллін, перекочував, тому що на тильній частині він більш помітний, завдяки кольору.

Про яскраві весняні кольори маркетолог також обмовилась. Вона акцентує увагу на тому, що зараз нікому не завадить чогось яскравого в інтер'єрі і iMac може стати цією родзинкою. Крім того, нові яскраві кольори - це натхнення з часів ретро. До речі, в цьому подкасті, Коллін запитали, чи буде клавіатура з Touch ID продаватися окремо, але маркетолог не дала конкретної відповіді. Вона тільки підмітила, що клавіатура сумісна з усіма Mac на M1.

Інженер Калоті помітив, що перехід на M1 змусив Apple повністю переробити всю систему роботи iMac. Також він висловився з приводу магнітного кріплення кабелю. За словами Калоті, кабель надійний, він має досить потужні магніти, які не дозволять живленню припинитися в найнесподіваніший момент. Крім того, магнітний кабель дозволяє більш зручно підключити ваш iMac.