На що здатний нічний режим зйомки в iPhone 11 Pro Max

2019-09-13

Незважаючи на те, що нові iPhone, які Apple представила в минулий вівторок, оновилися по всіх фронтах, самі користувачі вважають одним з ключових нововведень апаратів підтримку нічного режиму зйомки. На жаль, на презентації їй приділили не так багато уваги, але тепер прийшов час подивитися на реальні знімки, зроблені на камеру iPhone 11 Pro Max із застосуванням нічного режиму.

Канадська супермодель Коко Роша стала однією з перших людей в світі, які отримали доступ до iPhone 11 Pro Max до початку офіційних продажів. Вона не стала перевіряти реальний обсяг оперативної пам'яті і показники продуктивності, а перевірила роботу нічного режиму, який виявився на подив ефективним. Принаймі, при прямому порівнянні з iPhone X.

Що вміє нічний режим в iPhone 11

На порівняльних фотографіях видно, що нічний режим в iPhone 11 Pro Max може стати панацеєю при зйомці фото в умовах недостатнього освітлення. Програмні алгоритми нібито додають потужний ліхтар, який наповнює місце світлом. В результаті виходить добре освітлений кадр, що не втрачає ознак нічної зйомки, як це нерідко буває з Google Pixel, який висвітлює фото настільки, що створюється враження, ніби зйомка ведеться вдень.

Судячи з усього, користувачі зможуть вручну активувати нічний режим і підлаштовувати його під поточні умови зйомки, хоча спочатку була інформація, що він буде працювати тільки в автоматичному режимі без можливості примусового включення або відключення. Це дає надію на те, що в руках фотографа на камері нових iPhone будуть виходити по-справжньому якісні нічні знімки, які не будуть пересвічені з одного боку і затемнені - з іншого.

Нічний режим - не для професіоналів
У той же час потрібно розуміти, що в професійному середовищі нічні режими, які роблять кадр світліше завдяки роботі програмних алгоритмів, вважаються нечесним прийомом. Мало того, що смартфон, по суті, редагує фотографію так, як сам вважає за потрібне, так ще й створює враження присутності за кадром неіснуючих насправді джерел освітлення, порушуючи тим самим перенесення кольорів. Втім, для користувачів, що не претендують на професіоналізм, нічного режиму iPhone 11 буде більш ніж достатньо, враховуючи, що зі своїм завданням він повністю справляється.