Ультратонкі моделі MacBook вийдуть до кінця року

2018-04-30

Ультратонкі моделі MacBook вийдуть до кінця року

Реліз нового покоління ноутбуків MacBook відбудеться в самому кінці 2014 або початку 2015 року, передає тайванське галузеве видання Digitimes. Поставки компонентів для збірки цих комп'ютерів вже почалися в обмежених кількостях.

Нові MacBook будуть володіти ще більш тонким корпусом і працювати на базі нових процесорів Intel Broadwell. Товщина нинішніх моделей MacBook Air становить від 0,3 до 1,7 см, MacBook Pro з дисплеєм Retina - 1,8 см.

Одночасно, як повідомляється, Apple планує припинити продажі 13-дюймових MacBook Pro без дисплея Retina. Товщина їх корпусу складає 2,4 см.

Згідно з даними джерела, спочатку Apple планувала випустити зазначену модель комп'ютера раніше, але через затримки Intel з випуском процесорів Broadwell, компанії довелося перенести реліз. Одночасно з цим, в Купертіно задумалися про випуск MacBook Air з дисплеєм 12 дюймів. Він повинен буде поповнити лінійку 11- і 13-дюймових моделей. Про терміни появи «ультрабука» не повідомляється.

В Digitimes відзначають, що в перспективі Apple планує випустити нову модифікацію MacBook Air з дисплеєм Retina. Видання посилається на анонімні джерела в середовищі тайваньських виробників комп'ютерів.

У період з квітня по червень поточного року Apple продала 4.41 млн екземплярів Mac, що на 7% більше порівняно з попереднім кварталом і на 18% в річному численні. Причому, близько 80% від всіх продажів припали на частку ноутбуків лінійки MacBook.