Корисні функції Face ID в iPhone, які потрібно увімкнути кожному

2021-07-28

Система камер і датчиків TrueDepth, що дебютувала в iPhone X і успішно замінила сканер відбитків пальців Face ID. Розробники поступово розвивають цю технологію і додають для неї нові цікаві особливості.

Так за останні роки у Face ID з'явилося кілька корисних додаткових можливостей.

1. Тактильна віддача

Супер зручна функція, що з’явилася на iPhone з оновленням iOS 13. Вона дозволяє вимкнути тактильний сигнал при вдалій авторизації користувача, під час підтвердження покупок в App Store або при безконтактній оплаті Apple Pay.

Смартфон при будь-якому вдалому розпізнаванні особи користувача буде видавати приємну віддачу моторчиком Taptic Engine.

2. Розпізнавання уваги

Інша корисна фішка відповідає за розпізнавання уваги користувача. Коли сканер реєструє ваш погляд на екрані, система зможе управляти рядом налаштувань.

Так, якщо дивитися на смартфон під час спрацьовування будильника або деяких повідомлень, звук сигналу стишиться. Якщо читати велику кількість тексту на екрані без прокрутки, гаджет не буде затемнювати його навіть після встановленого в налаштуваннях періоду, реєструючи увагу власника.

Увімкнути це налаштування можна шляхом Налаштування - Універсальний доступ - Face ID і увагу, вона так і називається - Розпізнавання уваги.

3. Спрацювання в масці

Після початку пандемії і повсюдного введення маскового режиму купертіанівці додали можливість розблокувати смартфон в масці за допомогою Apple Watch.

Ті, у кого немає розумного годинника від компанії Apple, можуть скористатися спеціальним трюком і навчити смартфон розпізнавати свого власника в масці.

Для цього потрібно зробити наступне:

  • Перейдіть в Налаштування - Face ID і код-пароль і скиньте Face ID для його повторного налаштування.
  •  Складіть маску навпіл і прикрийте їй половину обличчя під час нового налаштування сенсора. Обов'язково залиште видимими більшу частину носа, рота і підборіддя.
  • Після успішного сканування особи додайте Альтернативний зовнішній вигляд і при цьому прикрийте маскою другу половину особи.

Тепер смартфон буде розпізнавати вас як в масці, так і без неї. Розпізнавання в масці буде відбуватися не відразу. Після налаштування приблизно в 50% випадків з маскою доводилося вводити пароль. Однак, через кілька тижнів відсоток успішних спрацьовувань значно виріс і вводити пароль в масці доводиться вкрай рідко.

Ось так можна налаштувати роботу сканера Face ID для більш зручної експлуатації свого смартфона.