Компанія Apple передала у 2020 рекордну суму на благодійність

2021-01-13

Благодійність знаходить нові форми, особливо це стало помітно цього року під час вибуху пандемії.

Так, у Детройті співробітники Apple Ентоні Гаррет-Льоверет і Джо Каяо за допомогою друзів і колег пошили 14 000 захисних масок з краваток і непотрібних маскарадних костюмів. «Ми не роздумуючи пустили наші матеріали на добру справу», - розповів Ентоні. Він працює технічним фахівцем в магазині Apple Twelve Oaks, і цього року пандемія COVID-19 забрала у нього кілька друзів. У березні Ентоні дізнався, що його колега Джо Каяо, у якого є майстерня з пошиття краваток, почав робити захисні маски і роздавати їх тим, хто цього потребує. Приблизно в той же час у місцевій компанії, що займалася організацією маскарадів, виявилися запаси зайвої тканини від старих костюмів. Ентоні організував їхню співпрацю. Результатом роботи небайдужих людей стали 14 000 масок, які були передані в лікарні, центри реабілітації, а також різним фахівцям, що працюють в безпосередньому контакті з хворими у Детройті і найближчих передмістях.

«Прекрасно, що ми змогли чимось допомогти іншим людям. У пандемію нам усім важко, - зазначив Джо Каяо. - Ми просто роздавали маски всім, кому потрібен захист, тому що, за великим рахунком, ця ситуація стосується кожного ». Ентоні і Джо - двоє з декількох тисяч співробітників Apple, які брали участь у благодійності цього року. Вони переводили гроші в різні фонди. Завдяки цьому було зібрано найбільший обсяг пожертвувань в рамках програми Apple Giving за всю історію її існування: за кожну годину волонтерської роботи і за кожен долар, перерахований її співробітниками, компанія Apple додатково переводила еквівалентну суму в ту ж благодійну організацію.

З моменту запуску програми в 2011 році співробітники Apple зібрали майже 600 мільйонів доларів (включаючи понад 1,6 мільйона годин волонтерській роботи) для більш ніж 34 000 організацій. Ці кошти доповнили собою відрахування, вироблені від імені компанії. Команда Apple Community Investment щорічно переводить кошти некомерційним організаціям по всьому світу: Feeding America, FIRST, Malala Fund, Simplon і багатьом іншим. Також компанія Apple щорічно спонсорує багатомільйонну програму грантів, націлену на підтримку місцевих громад там, де живуть та працюють співробітники Apple. Гранти використовуються для організації продуктових банків, надання медичних і соціальних послуг, проведення молодіжних програм та інших цілей. Цьогоріч в різдвяні і новорічні свята компанія Apple перевела додатково 5 мільйонів доларів США для підтримки організацій, які допомагають сім'ям і локальним співтовариствам в різних країнах пережити пандемію COVID-19, наприклад, надають безкоштовне харчування або медичну допомогу. В умовах пандемії співробітники Apple знайшли нові способи допомоги: через інтернет або в рамках волонтерської діяльності на відкритому повітрі. Так, наприклад, Британський Червоний хрест провів акцію під назвою Miles for Refugees. Учасникам пропонувалося вибрати одну з дистанцій, що відповідають реальним відстаням, які доводиться долати біженцям на шляху до безпеки і нового життя, - а потім отримати кошти від спонсорів, проходячи відстань будь-яким способом за своїм вибором.

Волонтери Apple склали найбільшу корпоративну команду в 2020 році. «Цього року учасникам акції вдалося зібрати понад 2 мільйони фунтів стерлінгів, і ми не змогли б домогтися такого результату без підтримки волонтерів Apple», - зазначила Медді Джейнс – менеджер з проведення масових заходів Британського Червоного хреста. В Індії співробітниця Apple Чандрика Рагунат брала участь в дистанційній волонтерської діяльності разом з сином та племінницею: вони допомагали складати навчальні презентації для школи Abhyudaya, де навчаються діти з бідних сімей. Дізнавшись, що діти тепер не можуть ходити до школи, Чандрика і її колеги присвятили 300 годин створенню цифрових матеріалів, щоб можна було продовжувати навчання з дому. Фей Жень, співробітниця Apple в Шанхаї, щотижня виконувала завдання для організації beYoureyeS. Її волонтери супроводжують незрячих людей на прогулянках та пробіжках на свіжому повітрі. Для Фей Жень було важливо і під час пандемії не припиняти волонтерську діяльність в компанії, яку вона вважає своєю другою сім'єю.

Цього року багато локальних співтовариств також зіткнулися з фінансовими труднощами і дефіцитом продуктів. Компанія Apple і її співробітники перераховували кошти в продуктові банки в різних країнах світу, в тому числі в Münchner Tafel - це мюнхенська організація, яка забезпечує продуктами більше 20 000 осіб щотижня.

«Ці гроші, по суті, дозволили нам спланувати роботу на чотири, п'ять, шість місяців вперед, а це завжди вкрай важливо, тому що ми повністю залежимо від пожертвувань, - розповіла Ангела Цахер, менеджер Münchner Tafel зі зв'язків з громадськістю. - Тепер ми можемо бути впевнені, що переживемо цей період нестачі продуктів ».

В Остіні, штат Техас, де знаходиться другий за величиною кампус Apple (найбільший розташований в Купертіно, штат Каліфорнія), організація Caritas of Austin допомагає людям, які залишилися без житла або ризикують опинитися на вулиці. З березня по вересень 2020 року вона має допомогла забезпечити житлом на 30 відсотків більше самотніх людей і сімей, ніж за аналогічний період попереднього року. Крім іншого організація надавала фінансову допомогу людям, які залишилися без роботи через пандемію.

«Наша мета - допомогти людям, які потрапили в біду, зберегти своє житло, - пояснила Емі Джексон, головний менеджер з розвитку програм в Caritas of Austin. - І ми дійсно пишаємося тим, що зуміли продовжити свою діяльність ».

Цього року, як і раніше, компанія Apple і її співробітники разом з організацією Caritas of Austin допомагали забезпечувати роботою, їжею і житлом людей з різних районів Остіна.

«Apple бере активну участь в житті місцевої громади, - зазначив Трой Гілберт, один з старших менеджерів Caritas of Austin. - І для нас дуже важливо отримувати локальну підтримку від компанії, яка так тісно залучена у все, що пов'язано з нашим містом ».

Організація West Valley Community Services вже майже 50 років допомагає сім'ям в рідному місті Apple - Купертіно та його околицях. Люди, що знаходяться за межею бідності, не мають змоги оплачувати оренду житла і комунальні послуги можуть розраховувати на підтримку. Число сімей, які потребують такої допомоги, суттєво зросла з моменту початку пандемії.

Компанія Apple і її співробітники вже багато років збирають кошти для West Valley Community Services. У цьому році на додаток до фінансової і волонтерської допомоги компанія Apple передала кілька тисяч кілограмів фруктів, вирощених на території Apple Park, і підопічні West Valley Community Services змогли їх отримати в місцевих продуктових центрах або вдома.