Коли чекати функцію трекінгу сну в Apple Watch?

2019-02-27

Apple Watch, які, як з'ясувалося зовсім недавно, розвиваються в багато чому завдяки відгукам рядових користувачів, в найближчому майбутньому можуть отримати одне з найбільш очікуваних нововведень в середовищі шанувальників фірмових смарт-годинників Apple. Як повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела, в Купертіно ведеться розробка функції відстеження якості сну, яка забезпечить розширений контроль за станом здоров'я користувача.

«Наші джерела, близькі до Apple, розповіли, що вона проводить випробування функції стеження за якістю сну протягом декількох місяців. Вони проводяться в таємних лабораторіях компанії на території міста Купертіно, штат Каліфорнія. За словами одного з наших співрозмовників, якщо нововведення доведе свою ефективність при відстеженні стану сну користувачів, компанія може додати його в Apple Watch, але не раніше 2020 року », - пише Bloomberg.

Відстеження сну в Apple Watch
Функція трекінгу сну є однією з найбільш затребуваних серед користувачів. Як показують численні опитування, власники Apple Watch актуальних поколінь дуже шкодують, що їхні годинники не можуть відстежувати якість їхнього сну за замовчуванням і використовувати отриману інформацію для прогнозування оптимального часу пробудження. Ця функція називається «розумний будильник» і дозволяє розбудити користувача в фазі швидкого сну, коли пробудження відбувається найбільш легко для організму.

Але ефективність роботи трекера, на яку так розраховують в Купертіно, - це далеко не єдина умова, від якого залежить, чи запровадить Apple його в майбутні Apple Watch. Через далекі від рекордних показників автономності годинників більшість користувачів вважають за краще ставити їх на зарядку на ніч, щоб вранці одягти їх знову. Безперервний трекінг рухів користувача протягом ночі призведе до підвищеної витрати енергії, вимагаючи значного апгрейду вбудованої батареї.