iPhone та Siri відтепер допомагають користувачам виявляти симптоми коронавірусу

2020-03-25

Компанія Apple долучилася до проблеми коронавірусу та почала активну розробку доповнень своїх додатків для полегшення його виявлення. Таким чином вона намагається підвищити інформованість людей про інфекційне захворювання COVID-19.

Як працює даний софт?

Розробники сконцентрувалися на найпопулярнішому голосовому помічнику Siri. Була відібрана інформація, що затверджена Центром по контролю і профілактиці захворювань та Служби охорони здоров’я США.

Як перевірити симптоми Covid-19?

Все, що потрібно – це запитати Siri "Чи є у мене коронавірус". Віртуальний помічник надасть перелік питань, на які необхідно буде відповісти відповідно до запропонованих на екрані варіантами.

Насамперед Siri уточнить, чи відчуває користувач такі симптоми, як лихоманка, сухий кашель або задишка. При підтвердженні того, що вони яскраво виражені, Siri рекомендуватиме звернутися за медичною допомогою.

Якщо ж "пацієнт" не може визначити свій стан, Siri запропонує низку уточнюючих питань про наявність запаморочення, ускладнення дихання і болі в грудях. У разі підтвердження Siri також запропонує зв'язатися з лікарем і нагадає про спеціалізовані "медичні" додатки.

Якщо ж перераховані симптоми у користувача відсутні, цифровий асистент порекомендує залишатися вдома, а при найменшому нездужанні звернутися за допомогою.