iPhone постійно перегрівається в спеку. Що робити, щоб цього уникнути?

2021-07-19

Аномальна спека – погоднє явище не лише цього літа. Температура досягає 35, а то і 40 градусів подекуди.

Перебувати на вулиці не комфортно навіть без смартфона. А якщо взяти з собою гаджет, то за ним доведеться постійно стежити, щоби не відбулося перегріву.

Через спеку навіть в режимі очікування iPhone постійно теплий. А користуватися ним надміру, то через деякий час він сильно нагрівається і може дійти навіть до перегріву. У таких ситуаціях пристрій сам повідомляє про необхідність охолодження.

У яких випадках відбувається перегрів

В які моменти це найбільш помітно?

1. Під час роботи з Safari. Часте завантаження різних сторінок навантажує процесор і змушує його додатково нагріватися.

2. Під час зйомки фото або відео. Досить зробити декілька фотографій, і iPhone починає пригальмовувати, не завжди навіть знімки зберігаються в галерею.

В результаті миттєві кадри назавжди втрачені.

Відходити айфон від стану перегріву після зйомки відео може кілька хвилин. Як правило, до 5 хвилин.

3. При використанні застосунків середньої тяжкості. Наприклад, коли запускаєте вбудований редактор Фото або Pixelmator на кілька секунд. Іноді навіть у соцмережі 20 хвилин - і айфону стає важко.

В результаті застосунки спочатку починають гальмувати через уповільнення процесора, а потім можуть і зовсім завершити роботу. Це рішення смартфон приймає в критичній ситуації, щоб не допустити повного перегріву.

По суті, коли перебуваєш на вулиці тривалий час, айфону стає некомфортно. І це навіть прописано в умовах експлуатації:

iPhone призначений для експлуатації при температурі від 0 до 35 ° C (32 ... 95 ° F) і зберігання при температурі від -20 до 45 ° C (-4 ... +113 ° F). При зберіганні або експлуатації за межами цього діапазону температур iPhone може бути пошкоджений, а термін роботи акумулятора може скоротитися.

Разом зі зростаючим навантаженням на iPhone підвищується і конкретно навантаження на акумулятор. На вулиці айфон може розрядитися за лічені години. Зазвичай це відбувається години за 3, якщо ним активно користуватися.

Так швидко ще й тому, що ємність АКБ в iPhone майже за рік зменшитись на 10%.

У підсумку доводиться ховатися в тінь або йти в зони, де температура набагато нижча.

Що відбувається під час перегріву iPhone?

При високих температурах iPhone робить все, щоб уникнути пошкодження внутрішніх елементів.

В першу чергу він автоматично знижує максимальну яскравість екрану. Якщо раніше ваш OLED-дисплей витягав прямі сонячні промені, то після підвищення температури видно на ньому вже нічого не буде.

При продовженому зростанню температури пристрій відключає спалах. У такі моменти навіть в додатку Фото з'являється відмітка про необхідність охолодження, спалах буде недоступний. Так само як і ліхтарик.

Зарядити нормально гаджет теж не вийде, принайні до тих пір, поки ситуація не стабілізується.

Модуль GPS також стане споживати менше енергії, за рахунок чого геопозиція знизиться. Визначення локації займе трохи більше часу, якість визначення місця розташування знизиться.

Як уникнути перегріву iPhone в спеку

1. Знімайте чохли. Це перше, що потрібно зробити.

Оскільки процесор і інші компоненти навантажуються, вони сильніше нагрівають корпус айфона. Чохол лише додасть тепла до цього набору.

2. Не залишайте iPhone під палючим сонцем. Йому і так важко працювати в умовах підвищеної температури, а пряме попадання сонячних променів тільки погіршить ситуацію і призведе до повного перегріву.

3. Увімкніть режим енергозбереження. Він злегка сповільнить роботу процесора і деяких служб, що призведе до зниженого навантаження на сам пристрій і зниження рівня виділення тепла.

4. Перейдіть з LTE на 3G. Це важливо в зонах з поганим покриттям стільникового зв'язку.

Айфон буде намагатися стабілізувати з'єднання при поганому або пропадає сигнал, за рахунок чого буде зростати навантаження на GSM-модуль. Підсумок: додатковий нагрів.

5. Понизьте якість фото і відео. Намагайтеся знімати в форматі 1080р, а не 4К.

Камера автоматично підлаштовує налаштування під те, що відбувається перед об'єктивом, щоб ви могли отримати найкраще зображення. Чим вище розширення, тим більше витрат йде на захоплення в реальному часі більш деталізованих об'єктів. Відповідно, додаткове навантаження - виділяється більше тепла.

Камера мало не більше всіх додатків нагріває смартфон за лічені секунди.

6. Користуйтеся камерою рідше і прибирайте її з багатозадачності. Додаток сильно навантажує графічний процесор і ще на деякий час залишається працювати у фоновому режимі після згортання.

7. Під час зарядки кладіть iPhone на металеву або холодну поверхню. Це поліпшить теплообмін і знизить залишкову температуру пристрою.

8. Навантажуйте iPhone тільки в тіні. Це, зокрема, стосується і ігор. Краще перебувати в більш прохолодному місці, щоб хоча б трохи знизити температуру девайса.

9. Знижуйте яскравість екрану. Так, відображається картинка на екрані буде гірше видно, але зате і навантаження на пристрій знизиться. Отже, пристрій буде виробляти тепло менше.

10. Стежте за корпусом. Якщо відчуваєте, що смартфон сильно нагрівся, краще залиште його на кілька хвилин в спокої. Так він «перепочине» і охолоне. Інакше загальна продуктивність сильно впаде.