iPhone 11 отримає роз'єм USB-C замість Lightning?

2019-07-06

У 2018 Apple вперше відмовилася від свого пропрієтарного роз'єму Lightning на користь більш поширеного і сучасного USB Type-C. Новий роз'єм отримав своє застосування в лінійці професійних планшетів iPad Pro. Інсайдери впевнені - на цьому компанія не зупиниться. Є вагомі підстави вважати, що в цьому році Apple також переведе свої iPhone на новий стандарт.

З виходом перших бета-збірок iOS 13 були привідкрита завіса таємниці: розробники знайшли відразу кілька підтверджень того, що в нових iPhone дійсно варто чекати роз'єм USB Type-C. Давайте пройдемося по кожному з них.

Новий Recovery-режим

На WWDC 2019 Apple офіційно оголосила про закриття iTunes. У зв'язку з цією подією, в iOS 13 був перемальований режим відновлення. Замість характерною іконки медіаплеєра, там тепер «красується» ноутбук і, увага, кабель з роз'ємом Type-C.

Малоймовірно, що це чиясь безглузда помилка - в попередніх версіях в цьому режимі завжди відображався кабель Lightning. До того ж, це нововведення з'явилося в найпершій бета-версії iOS 13 і присутній у всіх наступних збірках ОС.