Face ID може з'явитися на Mac

2019-08-09

Apple - це та компанія, яка ретельно і надійно засекречує свої нові розробки і продукти. Але рано чи пізно таємне стає явним - не в останню чергу завдяки патентам. Вчора стало відомо про чергову перспективну розробку - Apple зареєструвала комп'ютер Mac з підтримкою технології розпізнавання осіб.

Згідно з даними Patently Apple, компанія направила заявку в Патентне бюро США кілька років тому, проте широкій аудиторії документ був оприлюднений тільки зараз

Сканер особи на Mac
У новій патентній заявці описується унікальна система камер з функцією розпізнавання осіб. Складний масив з датчиків TrueDepth представляє собою вдосконалений сканер особи. Відзначається, що нова технологія буде здатна стежити не тільки за особою власника, а й сканувати сітківку ока. Це, безсумнівно, поліпшить якість ідентифікації і дозволить датчикам розрізняти близнят між собою.

Ще одна відмінна риса нової технології - можливість фонового сканування простору. Іншими словами, комп'ютер (навіть в сплячому режимі) зможе визначати, коли перед ним знаходиться людина і автоматично включати систему розпізнавання осіб. У разі успішного сканування, Mac автоматично увійде в систему під потрібним профілем.

Система камер TrueDepth 

Інноваційні датчики будуть розташовуватися в районі веб-камери. Не виключено, що в комп'ютерах Mac буде застосовуватися аналогічна система з проектора точок і інфрачервоного випромінювача, як і на смартфонах Apple.

Це далеко не перший патент, в якому Apple описує Mac з підтримкою Face ID. Настільки часте згадування фірмової технології в патентних заявках може вказувати на те, що компанія дійсно планує випустити Mac або MacBook з опцією розпізнавання особи. Питання тільки в тому, як скоро.