Чим запам'ятався iPhone в 2018 році

2018-12-25

В цьому році Apple представила відразу трьох представників сімейства iPhone, кожен з яких викликав неабиякий ажіотаж серед власників смартфонів компанії. До кінця року залишаються лічені дні, і зараз саме час згадати, чим найбільше запам'яталися iPhone Xs, iPhone Xs Max і iPhone Xr, адже «внутрішніх» нововведень у них не менше, ніж зовнішніх.

Незважаючи на безпрецедентно високий попит на iPhone Xs і Xs Max,який спостерігався у багатьох країнах світу, багато споживачів як і раніше вважають їх ціну надзвичайно високою, а тому віддають перевагу більш доступним моделям iPhone. Але причин вибрати саме флагман теж предостатньо.

Дисплей

Зустрічають, як то кажуть, по одежинці, і головною видимою відмінністю нових iPhone став дисплей. iPhone Xs Max оснащений екраном з діагоналлю 6,5 дюйма, а iPhone Xr - 6,1 дюйма. Причому в старшій моделі Apple вирішила використовувати OLED-дисплей (як в iPhone Xs), а у випадку з «кольоровим» смартфоном компанія віддала перевагу перевіреному LCD, що дозволило зробити лінійку нових iPhone більш доступною. Ще один важливий плюс в скарбничку новинок - саме міцне скло, яке коли-небудь використовувалося в iPhone.

Камера
Камера iPhone XS і XS Max має кілька позитивних відмінностей від тієї, що встановлюється в iPhone X, і не тільки за рахунок більш нового ПЗ. По-перше, матриця камери iPhone XS на 32% більша, ніж у iPhone X, безпосередньо впливаючи на якість знімків незалежно від умов зовнішнього освітлення. А по-друге, інженери компанії збільшили ширину ширококутного об'єктива аж на 2 мм.

Ще одне нововведення, доступне власникам iPhone XS і XS Max, - здатність автоматично адаптуватися до умов освітлення при відеозйомці. Виявивши брак світла, камера автоматично скине частоту кадрів з 30 до 24, щоб домогтися найкращої експозиції.

Але найголовніше - смартфони отримали здатність регулювати ефект боке вже після створення знімка. А iPhone Xr обзавівся режимом портретної зйомки всього з однією камерою.

Face ID

Одним із серйозних нововведень нових iPhone стала поліпшена технологія розпізнавання лиць Face ID, яка дійсно працює на частки секунди швидше, ніж в iPhone X. Зміни в швидкості розпізнавання лиць на різних iPhone насправді є з перевагою на користь моделей актуального покоління.

Наскільки швидко?

-iPhone X - 0,661 секунди;
-iPhone XS - 0,65 секунди;
-Phone XS Max - 0,639 секунди.

Процесор

Звичайно, Face ID не змогла б працювати швидше без більш продуктивного процесора A12 Bionic з розширеною підтримкою штучного інтелекту, що відповідає за більш своєчасне спрацьовування Face ID. Графічна продуктивність зросла майже на 50%, як і енергоефективність процесора. І це той самий випадок, коли цифри не залишилися на папері - кожен власник iPhone Xs, iPhone Xs Max і iPhone Xr відчув всю міць нового чіпа.

Автономність

iPhone дійсно стали «жити» довше від батареї - нарешті не потрібно заряджати смартфон кожен день, якщо використовуєш його в режимі середнього навантаження. Позначилося збільшення розмірів в iPhone Xs Max і iPhone Xr, при цьому iPhone Xs Max не виглядає величезним. Apple вдалося вмістити 6,5-дюймовий дисплей в корпус, який в порівнянні виявився навіть меншим, ніж у iPhone 8 Plus. Втім, і iPhone Xs демонструє кращі показники енергоефективності за рахунок використання нового процесора.

Всі ці особливості додалися до тих, що вже відомі нам з моменту релізу iPhone 8 і iPhone 8 Plus - стильному корпусу зі скляною задньою панеллю і бездротовою зарядкою.