iOS 15: ділитися даними про здоров'я безпечно та швидко!

2021-06-09

Після виходу iOS 15 у широкі маси користувачі iPhone і Apple Watch зможуть ділитися даними про своє здоров'я з близькими або медспівробітниками, переглядати тенденції зміни показників і оцінювати власну стабільність під час ходьби.

В iOS 15 користувачі програми «Здоров'я» отримують можливість безпечно ділитися даними, а також нові види статистики.

В iOS 15 продовжують удосконалювати інноваційні функції для турботи про здоров'я, які можна використовувати на iPhone і Apple Watch вже зараз. Тепер користувачі можуть безпечно ділитися даними з тими, кому ця інформація дійсно важлива - наприклад, з родичами або лікарем, а також отримувати відомості про тенденцію зміни показників здоров'я близьких. Крім того, нові інструменти iOS 15 можуть допомогти визначити, проаналізувати і зрозуміти зміни даних, пов'язаних зі здоров'ям самого користувача.

«За минулий рік цінність здоров'я стала очевидною як ніколи. Ми допомагаємо користувачам робити це більш активно. Тому додали потужні функції для збору і аналізу статистики, які допомагають краще зрозуміти тенденції зміни показників здоров'я користувача, - заявив Джефф Вільямс, головний виконавчий директор Apple. - Багато людей по всьому світу дбають про здоров'я інших. Нам важливо, щоб вони могли отримувати відомості про тих, кому потрібна їхня допомога, і щоб ці відомості були надійно захищені і залишалися конфіденційними. Ми щасливі, що ці інновації тепер будуть служити користувачам ».

Ділитися даними про здоров'я

В iOS 15 можна відкрити відомості про здоров'я і благополуччя близькій людині, яка буде краще розуміти ситуацію та її розвиток, а значить, зможе краще допомогти і підтримати вас, навіть якщо зараз її немає поруч. При цьому дані залишаться під надійним захистом.

Ця можливість стане в нагоді літнім батькам, якими опікуються діти - їм буде зручно дізнаватися про активність і стан серця старших родичів. Вона буде корисна партнерам, які планують завести дитину - вони зможуть ділитися статистикою про настання вікна фертильності. Якщо у людини хвороба Паркінсона, відомості про його мобільність будуть корисні лікарю. При цьому користувач повністю контролює те, якими даними він ділиться і з ким. Коли ви отримуєте інформацію про іншу людину, в ній виділяються важливі тренди і статистика.

Можливість ділитися трендами

Повідомлення про те, що з користувачем поділилися інформацією

Користувач ділиться тенденціями зміни своїх показників (сон і рівень кисню в крові) з членом сім'ї, використовуючи нову вкладку в додатку «Здоров'я», наприклад, на iPhone 12 Pro.

Ви можете відкрити відомості про своє здоров'я і благополуччя близькій людині, яка зможе контролювати ситуацію і її розвиток, а значить, зможе допомогти і підтримати вас, навіть якщо знаходиться не поруч.

Якщо член сім'ї відкриє вам доступ, ви зможете отримувати важливі повідомлення і стежити за зміною його показників.

Графік зі зміною показників серцевої діяльності пересилається через Повідомленя на iPhone.

Огляд даних про здоров'я, якими користувач вирішив поділитися зі своїм лікарем, відображається в додатку «Здоров'я» на iPhone.

Щоб лікар міг ефективно допомогти вам стежити за здоров'ям, йому потрібні докладні відомості про вашу повсякденну активність.

Тренди

У додатку «Здоров'я» тепер можна подивитися тенденції за 20-ма типами даних: від частоти серцебиття в стані спокою до показників кардіо під час тренувань. Для турботи про здоров'я бувають важливі зовсім невеликі і майже непомітні зміни. Функція «Тренди» не тільки дозволяє стежити за ними наочним і зрозумілим чином, але і виділяє зміни, які можуть виявитися істотними.

Також можна відстежувати досягнення цілей, наприклад, біг на довгі дистанції або час, які ви усвідомлено приділяєте собі. А якщо до додатка «Здоров'я» підключені відповідні сторонні пристрої, функція «Тренди» проаналізує і інші показники, наприклад рівень інсуліну.

Для Трендів можна включити сповіщення. Таким чином вам буде ще зручніше відзначати досягнення цілей і обговорювати з лікарем, як змінюється ваш стан в довгостроковій перспективі.

Кроки

Нові повідомлення про тренди при ходьбі

Огляд і аналіз тенденцій для кількості кроків відображаються в додатку «Здоров'я» на дисплеї.

Тренди дозволяють швидко подивитися, як змінюються показники з плином часу.

Повідомлення про тенденцію зміни середньої кількості кроків відображається на екрані блокування.

Для Трендів можна увімкнути сповіщення, щоб бачити зміну показників.

Стабільність при ходьбі

Щороку понад 37 мільйонів людей звертаються до лікаря через падіння. Часто падіння стає причиною серйозних проблем і втрати самостійності. iPhone - унікальний пристрій, який дозволяє оцінити стабільність під час ходьби, аналізує важливі дані про мобільність, коли людина носить iPhone з собою, і завдяки цьому надає статистику ймовірності падіння. Сьогодні для оцінки ризику падіння потрібно особисто поговорити з медичним працівником і відповісти на питання. Функція оцінки стабільності при ходьбі в додатку «Здоров'я» оцінює повсякденну мобільність з урахуванням типу поверхні і передбачає ймовірність падіння, що дозволяє користувачеві заздалегідь вжити заходів.

Оцінка рівноваги, стабільності і координації проводиться за допомогою вбудованих датчиків руху iPhone. Ми створили цю інноваційну функцію, спираючись на дослідження Apple Heart and Movement Study, в якому взяло участь понад 100 тисяч осіб з усіх вікових груп. Це наймасштабніше дослідження, присвячене ризику падіння.

Функція оцінки стабільності при ходьбі не тільки попереджає про ризик падіння, але і допомагає людям працювати над стабілізацією. Користувач може включити повідомлення про те, що ризик падіння високий або дуже високий. При цьому додаток запропонує йому ретельно підібрані відеовправи, розроблені на основі клінічно схвалених методів підвищення сили і поліпшення рівноваги.

Показники стійкості при ходьбі

Повідомлення про високий ризик падіння

Показники стійкості при ходьбі відображаються в додатку «Здоров'я» на iPhone.

Унікальний показник допоможе користувачам оцінити стійкість при ходьбі.

Конфіденційність

Конфіденційність лежить в основі всіх функцій Apple, пов'язаних зі здоров'ям. Користувач сам до дрібниць контролює дані про своє здоров'я і може вирішувати, чим саме і з ким він хоче ділитися. При передачі дані шифруються, а в решту часу зберігаються тільки на пристрої користувача і захищені паролем, Face ID або Touch ID. Apple не має доступу до цієї інформації навіть тоді, коли користувач передає її близькій людині або лікаря.

Профіль довіреного партнера з переліком повідомлень і дій, доступ до яких відкрив користувач, відображається на новій вкладці в додатку «Здоров'я» на iPhone.

Користувач точно контролює, які саме дані передавати і кому.

Інші оновлення, пов'язані зі здоров'ям

У додатку «Здоров'я» на iPhone додана можливість подивитися результати аналізів і обстежень. При цьому виділяється важлива інформація, а найбільш значущі результати можна закріпити. Також можна перевірити, чи знаходяться результати в межах норми.

З виходом watchOS 8 на Apple Watch з'явилася можливість вимірювати частоту вдихів і видихів користувача в хвилину під час сну. Ця інформація відображається в додатку «Здоров'я».

У watchOS 8 оновлено і застосунок «Усвідомленість». Тут зібрані нові вправи для глибокого дихання і інші способи зосередитися чи заспокоїтися. Змінилася анімація дихальної гімнастики, були додані нові способи уповільнити ритм життя і сконцентрувати увагу. Також з'явилися нові заняття з усвідомленої концентрації на позитивних думках. В iOS 15 додана додаткова функція збереження даних про щеплення і тести прямо в додатку «Здоров'я». Вона буде доступна користувачам у різних країнах. Навіть якщо центр вакцинації або медичний заклад поки не підтримують функцію «Медичні дані», пацієнт може сам завантажити офіційні дані про вакцинацію проти COVID-19 або пройденому тесті з браузера або по QR-коду, щоб вони завжди були під рукою.