Apple випустить Mac на новому процесорі

2021-02-18

Американська технологічна корпорація Apple готується випустити комп'ютери на другому процесорі сімейства Apple Silicon.

Нагадаємо, що з початку 2020 року компанія випускає продукцію на чіпі M1. На ньому побудовані 13 дюймовий MacBook Pro, MacBook Air і Mac mini останнього покоління. Всі вони показують досить переконливі результати на різних тестах, у тому числі і ігрових.

Як повідомляє видання Gizmochina, M1X буде ще продуктивнішим, ніж базовий M1. Так, процесор отримає 12 ядер, а графічна підсистема буде 16-ядерною. Очікується, що новий процесор від Apple запрацює на максимальній тактовій частоті 3,2 ГГц і буде заснований на 5-нм техпроцесу, як і перший процесор серії.

Джерело також стверджує, що чіп M1X буде основою нових MacBook Pro (14 і 16 дюймів) і 27-дюймового моноблочного комп'ютера iMac. Всі ці моделі вийдуть на ринок вже в 2021 році. Раніше «Профіль» повідомляв, що презентація нової продукції від Apple може пройти вже в березні.

Також Bloomberg - американська компанія, провайдер фінансової інформації повідомила, що Apple працює над новим ARM-процесором з 32 високопродуктивними ядрами для комп’ютерів Mac. Пристрій можуть представити в кінці 2021 році.

Як пишуть джерела, новий процесор також може з’явитися в новому Mac Pro в 2022 році. Крім цього компанія розробляє CPU з 16 високопродуктивними ядрами і 4 енергоефективними. В майбутньому ж Apple Silicon можуть отримати в свій склад GPU з 128 ядрами.

Нагадаємо, компанія вже випустила ноутбуки на першому поколінні фірмових SoC – восьмиядерний M1. Apple має намір повністю перейти на власні чіпи протягом двох років.